Now Reading:
Čak 85 posto hrvatskih učitelja za zabranu mobitela u školama. Koje je vaše miljenje, slažete li se s time?
Full Article 2 minutes read

Čak 85 posto hrvatskih učitelja za zabranu mobitela u školama. Koje je vaše miljenje, slažete li se s time?

mobitel-internet

Prema najnovijem istraživanju Instituta za društvena istraživanja čak 85 posto nastavnika u osnovnim školama podržava potpunu zabranu korištenja mobitela, piše 24sata.hr .

Učenicima se ta ideja ne sviđa, najviše revolta prema njoj pokazali su učenici sedmih razreda, dok zabranu najviše zagovaraju učitelji informatike i tjelesne i zdravstvene kulture.  

Antonija Mirosavljević, predsjednica Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola, a ujedno i ravnateljica OŠ Novska, mobitele je stavila pod kontrolu prije 13 godina.

Rekla je kako su učenici slikali nastavnike mobitelima, koristili mobitele za prepisivanje, i u mobitele gledali i njima se bavili čak i na hodnicima pod odmorima.

Što se tiče drugih stvari, primjerice, kako roditelj može doći do svog djeteta, ako ga nešto treba.  Može tražiti školu dopuštenje da dijete nosi mobitel, ali on mora biti ugašen i u torbi.

Potpuna zabrana mobitela uvedena je i u pulskoj Osnovnoj školi Monte Zero.

Tamo je Učiteljsko vijeće uočilo da djeca manje komuniciraju, a neki su, osim toga, svojim ponašanjem smetali i na nastavi. Nakon prijedloga Učiteljskog vijeća, sve se našlo na Vijeću roditelja, a oni su dali pozitivno mišljenje, kao i Školski odbor.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr/24sata.hr 20.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.