Now Reading:
ZA SLATKU NEDJELJU Ovaj čarobni kolač od jabuka osvojit će vaša srca i nepca
Full Article 2 minutes read

ZA SLATKU NEDJELJU Ovaj čarobni kolač od jabuka osvojit će vaša srca i nepca

I ovu nedjelju donosimo vam recept za brzi i jako fini kolač koji je hit svakog rujna. Osam sastojaka, desetak minuta pripreme i 40 minuta u pećnici dovoljni su da ovaj čarobni kolač od jabuka osvoji srca i nepca.

Ono što ga čini posebnim jest tehnika pripreme. Naime, ovaj kolač ne zahtijeva baš nikakvu tekućinu. Dovoljno je tek pomiješati gris, brašno, šećer, prašak za pecivo i vaniliju, sastojke rasporediti po posudi za pečenje, a zatim ih prekriti ribanim jabukama. Sok iz jabuka suhim će sastojcima pomoći da stvore biskvit, a vi ćete u rekordnom roku uživati u genijalnoj jesenskoj slastici.

Sastojci:
1 čaša grisa
1 čaša oštrog brašna
1 čaša šećera 1 paketić prašak za pecivo
1 paketić vanilin šećera Jabuke po potrebi i želji Cimet po želji Maslac po potrebi

Napomena: Upotrijebi čašu od 2,5 dl

Priprema:

U dublju posudu dodaj jednu čašu brašna, istu čašu griza, te na kraju čašu šećera. Dodaj i jedan paketić praška za pecivo i paketić vanilin šećera. Sve suhe sastojke pomiješaj. Dno posude za pečenje naulji i posipaj brašnom da se kolač ne zalijepi, a zatim preko svega rukama posipaj suhu smjesu (griz, šećer i brašno). Sloj suhe smjese ne treba biti debeo, već dovoljan da pokrije i da se kroz njega ne vidi dno posude za pečenje. Preko suhe smjese posipaj obilnu količinu ribanih jabuka (nije ih potrebno cijediti prije) s malo mljevenog cimeta. A preko jabuka ponovno posipaj suhu smjesu dok ih u potpunosti ne prekriješ. Postupak ponavljaj sve dok imaš jabuka i suhe smjese. Na kraju po kolaču naribaj maslac i stavi ga peći u pećnicu na 200 stupnjeva oko 40 minuta ili dok ne vidiš da je dobio lijepu zlatnu boju.

Napomena! Predložene količine su ovdje isključivo informativno. Inače koju god veličinu čaše/šalice iskoristiš recept će biti dobar. Samo pripazi da su omjeri namirnica raspoređeni u pravilnim trećinama.

www.sjever.hr / www.gastro.24sata.hr
17.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.