Now Reading:
Župan Posavec na otvorenju multimedijalne izložbe Diverterra u Kotoribi: Problem klimatskih promjena prikazan putujućom izložbom
Full Article 2 minutes read

Župan Posavec na otvorenju multimedijalne izložbe Diverterra u Kotoribi: Problem klimatskih promjena prikazan putujućom izložbom

U ponedjeljak, 11. rujna, u sportskoj dvorani Osnovne škole Jože Horvata Kotoriba otvorena je multimedijalna izložna Diverterr na kojoj je bio prisutan i međimurski župan Matija Posavec. Fokus izložbe Diverterra je na temi zaštite prirode i okoliša, s obzirom na klimatske promjene koje predstavljaju veliku prijetnju životu na zemlji.

Izložba je organizirana tako da se pomoću animiranih likova, odnosno životinja u obliku avatara na zabavan način i putem popratnih radionica djeci predškolskog uzrasta i nižih razreda predstave teme vezane uz problem klimatskih promjena.

Kako je rekao župan Matija Posavec svaki susret djece s prirodom, sa životinjom, osim edukativnog karaktera, daje i veći smisao za empatiju, za prijateljstvo i za ljubav.

-Ova izložba biti će u Kotoribi sedam dana i očekujem kako će ju posjetiti veliki broj međimurske djece, ali i izvan Međimurja dodao je župan.

U sklopu plana i programa u međimurskim osnovnim školama podiže se jedan visoki standard i svaka prilika bilo kroz izložbu, kroz manifestacije, bez obzira da li se radi o kulturi, povijesti, prezentaciji prirode ili međimurske baštine, prema riječima župana, prihvaća se i i ne želi se koncentrirati na jednu točku, na primjer samo na grad Čakovec, nego se ide po cijelom Međimurju.

Napominjemo kako je ulaz na izložbu besplatan za sve posjetitelje.

msopek/sjever.hr 11.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.