Now Reading:
PREKIPJELO IM, KAO I OBIČNIM GRAĐANIMA Vlada vraća stare cijene za 1300 namirnica
Full Article 2 minutes read

PREKIPJELO IM, KAO I OBIČNIM GRAĐANIMA Vlada vraća stare cijene za 1300 namirnica

Kako doznaje Jutarnji list, Ministarstvo gospodarstva tražit će od velikih trgovaca da vrate veći dio cijena za neke od 1300 namirnica koje se nalaze u aplikaciji “Kretanje cijena” i to na one razine koje su bile na dan 31. prosinca prošle godine.

Na sastanak u Ministarstvo koji bi se trebao održati u utorak pozvani su predstavnici deset trgovačkih lanaca u Hrvatskoj i to uoči novog paketa mjera pomoći koji donosi hrvatska vlada, a novinari Jutarnjeg doznaju i da Vlada na raspolaganju ima sve instrumente, ukoliko trgovci ne prihvate njihov zahtjev.

U zadnjih pola godine najviše je poskupjelo povrće – u nekim je trgovačkim lancima cijena pet kilograma veća za čak 50 posto, u odnosu na posljednji dan prošle godine. I to nije sve! Crveni je luk skuplji 73, a mrkva gotovo 50 posto.

Prema podacima iz aplikacije “Kretanje cijena”, vidljivo je da je potrošačka košarica od više od 360 proizvoda od kraja prošle godine do danas kod nekih trgovaca, poput Tommyja, skuplja za čak 5,8 posto, piše Jutarnji list. U istom razdoblju, košarica je u Konzumu skuplja za 3,67 posto, a u KTC-u za 5,39 posto.

sjever.hr/jutarnji.hr
11.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.