Now Reading:
Bordel “Maximus” traži “kušača prostitutki”, evo detalja
Full Article 2 minutes read

Bordel “Maximus” traži “kušača prostitutki”, evo detalja

“Zapošljavamo!!! ‘Kušač djevojaka‘ – prijavi se sada” – Upravo tako glasi oglas ispisan velikim slovima na plakatu na velikom raskrižju na glavnoj prometnici u austrijskom Grazu. Bordel “Maximus” takvim je istupom izazvao burne reakcije građana, donosi Jutarnji list.

-Na isti taj plakat koji oglašava posao za “mädchentestera” reagirala je i austrijska ministrica integracije i obitelji Susanne Raab koja ga je oštro osudila.

“Kad ovo čitam, okreće mi se u želucu.” Plakat je opisala “nevjerojatno odvratnim, mizoginim i nehumanim”.

Prikazivanje žena i djevojaka kao robe koja se može ‘testirati‘ veliča nasilje i opasno je”, istaknula je, a nije jedina koja dijeli takvo mišljenje.

Savjetnica za jednakost žena iz Graza, Heike Bekhit, osudila je oglas kao “duboko nehuman i odvratan”. Ne može vjerovati “kako se danas netko još usuđuje lijepiti seksističke plakate“.

Vlasnik bordela stoji iza svog plakata te objašnjava kako su ljudi krivo protumačili njegov plakat.

“To nema nikakve veze s provjeravanjem seksualne podobnosti ili sposobnosti djevojaka, već ih priprema “psihološki za ovaj težak – vjerojatno ‘najteži‘ posao na svijetu. Siromaštvo, besperspektivnost ili bijeg iz strane zemlje ne bi trebali biti razlog za okretanje prostituciji.”

“Trebamo nekoga tko bi psihološki procjenjivao i pripremao seksualne radnice“, istaknuo je Rene Wollinger te dodao kako se na oglas dosad javilo više stotina kandidata.

Oglas bi uskoro trebao biti uklonjen s područja Graza jer je, kako ističe Bekhit, oglašavanje bordela općenito zabranjeno u Štajerskoj.

Gradonačelnica Graza, Elke Kahr dala je izjavu kako je prijavila slučaj policiji, a plakat je u međuvremenu zašaran.

foto arhiva
sjever.hr/jutarnji.hr

11.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.