Now Reading:
Najljepšu okućnicu u općini Đurmanec ima Štefanija Klenovšak, a najljepši vrt Đurđa Pavić
Full Article 1 minutes read

Najljepšu okućnicu u općini Đurmanec ima Štefanija Klenovšak, a najljepši vrt Đurđa Pavić

Općina Đurmanec je i ove godine realizirala projekt „Ocjenjivanje najljepše okućnice i najljepšeg vrta na području općine Đurmanec“, kojem je osnovni cilj poticanje i nagrađivanje uređivanja javnih i privatnih površina na području općine.

Kriteriji ocjenjivanja za najljepšu okućnicu bili su ukupan izgled dvorišta – okućnice, originalnost uređenja, čistoća, opremljenost, krajobrazno uređenje, funkcionalnost površine te usklađenost s okolnim prostorom i objektom.  

Prvo mjesto za najljepšu okućnicu osvojila je Štefanija Klenovšak iz Prigorja, drugo mjesto pripalo je Marini Pavić iz Đurmanca i treće mjesto podijelile su Grozdana Strmečki iz Gornjeg Maclja i Barica Vešligaj iz Hromca.    

Kriteriji ocjenjivanja za najljepši – najuređeniji vrt su bili ukupan izgled vrta, uređenje, čistoća, funkcionalnost površina te kvaliteta i izgled povrtnih kultura.  

Prvo mjesto osvojila je Đurđa Pavić iz Jezerišća, drugo su podijelile Verica Petrović iz Donjeg Maclja i Darinka Potočnik iz Hromca, dok je treće mjesto pripalo Alojziji Varjačić iz Podbrezovice.

Dobitnicama priznanja će povodom obilježavanja Dana Općine, župe i škole sljedeće godine biti svečano uručene novčane nagrade i prigodna priznanja.

sjever.hr 11.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.