Now Reading:
U atriju Županijske palače u Varaždinu otvorena atraktivna izložba „Volim svoju županiju“
Full Article 2 minutes read

U atriju Županijske palače u Varaždinu otvorena atraktivna izložba „Volim svoju županiju“

U okviru obilježavanja Dana Varaždinske županije u atriju Županijske palače otvorena je atraktivna i zanimljiva izložba „Volim svoju županiju“ u organizaciji Hrvatske zajednice županija.

Izložbu je u nazočnosti župana Anđelka Stričaka, njegove zamjenice Silvije Zagorec, gradonačelnika Varaždina Nevena Bosilja, autore fotografija te članove stručnog žirija otvorio župan Brodsko – posavske županije Danijel Marušić, predsjednik Hrvatske zajednice županija.

-Prije osam godina, kada smo prvi puta razmišljali o projektu „Volim svoju županiju“, cilj nam je bio građanima približiti dijelove Lijepe Naše za koje možda nisu ni znali da postoje. Pritom smo se koristili novim medijima kako bi osigurali što veću vidljivost, ali i mlađim generacijama ukazali na važnost regije iz koje potječu.

Drago nam je što su danas ovdje s nama autori najboljih radova, stoga čestitam i njima na trudu i uspjehu. Vaši će radovi obići sve hrvatske županije – istaknuo je župan Marušić.

Foto natječaj Volim svoju županiju trajao je dva tjedna, a prijavljeno je bilo gotovo 1000 fotografija autora iz svih hrvatskih županija, pa žiri u kojem su bili profesionalna izložbe fotografkinja Marija Milin, Kristijan Toplak iz Virovitičko – podravske i Tomislav Pajtlar iz Varaždinske županije nije imao nimalo laki zadatak.

Župan Anđelko Stričak je istaknuo kako će se kroz fotografije građani upoznati s prirodnim i kulturnim ljepotama svih hrvatskih županija.

Kada pogledamo sve ove fotografije onda zaista možemo biti ponosni na našu Domovinu koja je toliko lijepa, a njena različitost ju čini bogatom. Hvala Hrvatskoj zajednici županija i županu Marušiću što su odlučili ovu izložbu postaviti u atriju naše palače i to u tjednu kada obilježavamo trideset godina od ponovnog formiranja Varaždinske županije. Svakom pristiglom fotografijom svi sudionici, posjetitelji izložbe, baš kao i organizatori, otkrivat će djeliće Hrvatske za koje nisu ni svjesni da postoje i nisu ih ni imali prilike vidjeti rekao je župan Stričak.

U ime nagrađenih autora obratio se Matija Mihalina, autor najbolje fotografije s područja Varaždinske županije naziva „Babica snema tikve“.

Izložbu građani mogu razgledati sljedećih desetak dana u atriju Županijske palače.

sjever.hr 09.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.