Now Reading:
Panel diskusija “Zdravstveni turizam – otkrivanje izazova i kapitaliziranje poslovnih prilika“
Full Article 3 minutes read

Panel diskusija “Zdravstveni turizam – otkrivanje izazova i kapitaliziranje poslovnih prilika“

Povodom 31. Međunarodnog sajma „Zagorskog gospodarskog zbora“, u Poslovno – tehnološkom inkubatoru Krapinsko-zagorske županije u Krapini održana je panel diskusija “Zdravstveni turizam – otkrivanje izazova i kapitaliziranje poslovnih prilika“.

Panelisti okruglog stola bili su župan KZŽ Željko Kolar, načelnica sektora za posebne oblike turizma i analitiku, inovacije i održivi razvoj, Ministarstvo turizma i sporta Jelena Šobat, direktorica Julius Rose i predsjednica Zajednice zdravstvenog turizma pri HGK Ivana Kolar, ravnateljica Specijalne bolnice Stubičke Toplice Zorica Capar, voditelj marketinga Hotela Sava Rogaška iz Slovenije Aleš Topolšek, dok je moderator bio Ognjen Bagatin.

Župan Kolar tom je prilikom rekao kako u Hrvatskoj prvo moramo napraviti jasnu strategiju razvoja zdravstvenog turizma i raditi na razvijenosti svijesti ljudi kod toga da je prevencija dio zdravstvenog turizma.

-Da o sebi vodimo brigu koliko o svojim automobilima, s kojima prije tehničkog pregleda idemo na servis svake godine, zdravstveno stanje u Hrvatskoj bilo bi sasvim drugačije – rekao je župan Kolar, dodavši kako za razvoj zdravstvenog turizma postoji kapacitet, znanje i tradicija, no da bi se pozicionirali na europskoj karti zdravstvenog turizma, potrebna je jasna strategija i support Vlade RH.

Župan KZŽ Željko Kolar

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore županijske komore Krapina Anđelko Švaljek kazao je kako su ovu temu izabrali zbog toga da se naglasi kako turizam ne treba nužno biti inspirirano željom da se u dva ili tri mjeseca rada zaradi za ostatak godine. To na kraju može izgledati primamljivo, ali nije i ambiciozno, riječi su Švaljeka koji je još dodao da bi se zdravstveni turizam trebao gledati kao prilika da se izvozi zdravstvena usluga.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore županijske komore Krapina Anđelko Švaljek

Perjanica zagorskog gospodarstva je industrija, ali turizam je važan dodatak toj grani gospodarstva, a zdravstveni turizam je nešto u čemu se može vidjeti dodana vrijednost zagorskog gospodarstva. I predsjednik poslovnog kluba slovenskih hrvatskih gospodarstvenika Saša Muminović, jedan od suorganizatora ovog panela, kazao je kako je jako bitno da se organiziraju i podupiru ovakvi okrugli stolovi. Prema njegovom mišljenju zagorski turizam trebao bi se odmaknuti od socijalne kategorije apartmanizacije koja je prisutna u drugima dijelovima Hrvatske, što može biti veliki korak naprijed prema onome što se doista želi u gospodarstvu.

Predsjednik poslovnog kluba slovenskih hrvatskih gospodarstvenika Saša Muminović

msopek/sjever.hr 08.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.