Now Reading:
Održana završna konferencija projekta “Zaželi za Općinu Jesenje”
Full Article 3 minutes read

Održana završna konferencija projekta “Zaželi za Općinu Jesenje”

U svrhu promocije i vidljivosti projekta održana je završna konferencija o provedbi projekta “Zaželi za Općinu Jesenje”.

Projekt Zaželi u potpunosti je financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020, a njegova ugovorena vrijednost koju je Općina osigurala putem natječaja Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike je 494.400,00 kuna, odnosno 65.618,15 eura.

Završnu konferenciju projekta je otvorila voditeljica projekta Ana Draganić koja je istaknula je kako je projekt počeo potpisivanjem ugovora u siječnju i trajao do kraja kolovoza. Objasnila je i kako su žene zaposlene na provedbi tog projekta dugotrajno nezaposlene i pripadnice su ciljane skupine svojim radom i aktivnostima poboljšavaju kvalitetu života krajnjih korisnika.

U svrhu potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju obavljaju poslove kao što su; dostava namirnica i lijekova, pomoć u pripremi obroka, čišćenje stambenog prostora, radovi na okućnici, održavanje higijene, podrška kroz razgovor i druženje. U program je bilo uključeno 60 korisnika. Kako je naglasila Draganić, specifični cilj projekta je osnaživanje i unapređenje radnog potencijala teže zapošljivih žena, potaknuti socijalnu uključenost i podignuti razinu kvalitete života korisnika.

Mislim da smo uspjeli s projektom jer su i zaposlene žene i krajnji korisnici jako zadovoljni te su žene zainteresirane za daljnji rad na projektu – rekla je Draganić.

Nazočnima se obratio načelnik Općine Jesenje Dario Cvrtila naglasivši važnost provedbe ovog projekta kako za zaposlene žene koje su dugo na tržištu rada i teže pronalaze posao tako i za njihove krajnje korisnike.

-Ovaj projekt je bio iznimno uspješan, s timom od 10 predanih žena koje su brinule i skrbile o korisnicima. Povratne informacije su izrazito pozitivne. Zadovoljni korisnici su već izrazili interes za ponovnim pokretanjem projekta. Otkako sam preuzeo ulogu načelnika, ovo je jedan od rijetkih projekata gdje je sve teklo savršeno – napomenuo je Cvrtila i posebno zahvalio voditeljici Draganić za izvanredno vođenje projekta.

U nastavku je načelnik izrazio zadovoljstvo dosadašnjom tijekom provedbe projekta i suradnjom s partnerima na projektu te napomenuo da će novi projekt biti nastavljen u trajanju od 3 godine.

-Ovaj projekt je trajao samo 6 mjeseci, a sada nam se otvara prilika s novim natječajem za još jedan projekt “Zaželi”. Sljedeći Projekt ide u trajanju od 3 godine, bez ograničenja na starosnu dob ili ranjive skupine. Time se omogućava još šire zapošljavanje žena, a prvi put i muškaraca. Postoji potreba za nekim fizičkim poslovima koje je bilo teže pokriti, stoga očekujemo kandidate i za te pozicije – poručio je načelnik Cvrtila i pozvao sve zainteresirane da se priključe projektu.

Cilj projekta bio je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada 10 žena, pripadnica ranjivih skupina s područja Općine Jesenje i Krapinsko – zagorske županije te posljedično povećati kvalitetu života 60 krajnjih korisnika.

-Mnoge žene obavljale su zadatke izvan okvira svojih opisa posla, prepoznajući potrebu. To je suština ovakvih projekata – ne samo primiti sredstva i trošiti ih, već pomoći starijima, povezati se i pružiti im osjećaj da nisu sami, da imaju koga nazvati u potrebi – zaključio je Cvrtila.

sjever.hr

05.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.