Now Reading:
KOLAR PORUČIO UČENICIMA: Neka vas obrazovanje vodi korak bliže vašim snovima
Full Article 3 minutes read

KOLAR PORUČIO UČENICIMA: Neka vas obrazovanje vodi korak bliže vašim snovima

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar u povodu prvog dana nove školske godine uputio je pismo podrške kako učenicama i učenicama tako i zaposlenicima u sustavu školstva te roditeljima. Njegove poruke odnosno pismo prenosimo u cijelosti:

-Drage učenice i učenici, učiteljice i učitelji, roditelji i svi zaposleni u odgojno-obrazovnom sustavu,
na početku smo još jedne školske godine,
koja nosi nove obveze i usvajanje novih znanja, ali i susrete s prijateljima, učiteljima i nastavnicima.

Učenici, pred vama je nova prilika da istražujete svijet znanja i stvarate temelje za svoju budućnost. Svaka knjiga koju pročitate, svaki izazov koji svladate i svaki cilj koji postignete vodit će vas korak bliže vašim snovima. Neka vas radoznalost vodi, a trud bude vaš vjerni pratilac. Zapamtite da je svaki trenutak učenja prilika za rast, stoga se odvažite postavljati pitanja i istraživati dublje.

Nastavnici, vi i ste ti koji djeci i mladima otvarate životne vidike, učite ih novim znanjima i odgajate ih da postanu cjelovite osobe. Stručnošću, posvećenošću i inovativnim pristupima možete potaknuti znatiželju, kritičko razmišljanje i razvoj vještina koje će naši učenici nositi sa sobom kroz cijeli život.

Roditelji, vaša podrška kod kuće igra ključnu ulogu u formiranju navika učenja i samopouzdanja stoga budite aktivno uključeni u obrazovni put vaše djece. Redovito komunicirajte s učiteljima, pratite njihov napredak te potičite domaću zadaću i učenje.

Dragi prvašići, i pred vama je jedno novo poglavlje, novo putovanje koje će biti puno izazova, ali i prelijepih trenutaka. Kao i vašim prethodnicima, i vama šaljem poruku da budete marljivi i vrijedni, da učite, ali i da uživate na vašem putu odrastanja – ne zaboravite na igru i druženje sa prijateljima.
Za vas, preko tisuću učenika prvašića koji po prvi puta krećete u školske klupe, pripremili smo poseban poklon – prvog dana nove školske godine na klupama će vas dočekati majice za tjelesnu i zdravstvenu kulturu s logom „Bajka na dlanu“.

Na kraju, svim vozačima upućujem apel da budu oprezniji u prometu, da imaju na umu sigurnost naših najmlađih te da svi zajedno pokažemo prometnu kulturu i toleranciju.

Neka i ova školska godina bude ispunjena radošću učenja, zajedničkim uspjesima i sjećanjima koja će trajati cijeli život – stoji u pismu župana Kolara.

www.sjever.hr 04.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.