Now Reading:
Koprivnica: Aglomeracija ulazi u završnu fazu, krenula i sanacija ulica u kojima su radovi obavljeni
Full Article 2 minutes read

Koprivnica: Aglomeracija ulazi u završnu fazu, krenula i sanacija ulica u kojima su radovi obavljeni

Ovog tjedna održan je radni sastanak i obilazak radova svih dionika projekta Aglomeracije na kojem su sudjelovali Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda, gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima, Zdravko Petras, direktor tvrtke Koprivničke vode te predstavnici izvođača radova, nadzora i ostalih službi uključenih u projekt.

Aglomeracija, kao najveći dosadašnji infrastrukturni projekt u Koprivnici i okolici, ulazi u završnu fazu te se već krenulo sa sanacijom dijelova ulica u kojima su se obavljali radovi.

-Tek na kraju ćemo vidjeti koliko je ovo velik i važan projekt. Vesele podaci o desecima kilometara nove i obnovljene vodovodne i kanalizacijske mreže, po prigradskim naseljima i općinama na mjestima gdje je nije dosada bilo. Važne su i retencije u kojima je vidljiv ekološki aspekt te rješavanje problema crnih točaka što se tiče odvodnje. Čestitam Koprivničkim vodama koje zajedno s Gradom na projektu rade već godinama, zahvaljujem izvođaču radova i, naravno, Hrvatskom vodama i gospodinu Vukmiriću na potpori koju nam pružaju u svakom mogućem smislu – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Zdravko Petras, direktor Koprivničkih voda, osvrnuo se na same radove.

-Ukupno smo od 102 kilometra novih kanalizacijskih cjevovoda izgradili 88,3 kilometra, odnosno 86,4 posto. Što se tiče vodovoda, planirano je 32 kilometra nove i rekonstruirane mreže, a trenutno smo na brojci od 27,7 kilometra, što je 86,6 posto. Ono što je korisnicima važno je to da je odrađeno šest tehničkih pregleda te se stanovnici dijelova Kunovec Brega, Starigrada i Draganovca mogu priključivati na novu vodovodnu i kanalizacijsku mrežu – objasnio je Petras.

I na području općina se uskoro može očekivati mogućnost priključenja na besplatne priključke koje su stanovnici dobili u svoje parcele.

-Nakon svojevrsne krize s nabavom asfaltne mase, sada je situacija puno bolja i već je krenulo asfaltiranje po ulicama i grada i općina. Hvala svim građanima na strpljenju i razumijevanju jer su radovi bili dugi, ali u narednih 50 godina ovim projektom će se riješiti sva vodnokomunalna problematika na području gdje su obavljani radovi – zaključio je Petras, dok je Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda, istaknuo da je zadovoljan dinamikom radova i stupnjem završenosti projekta.

sjever.hr/koprivnica.hr
29.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.