Now Reading:
Još jedna povijesna zgrada u čakovečkoj jezgri zasjat će starim sjajem: obnavlja se pročelje Pučkog otvorenog učilišta
Full Article 2 minutes read

Još jedna povijesna zgrada u čakovečkoj jezgri zasjat će starim sjajem: obnavlja se pročelje Pučkog otvorenog učilišta

Čakovečka secesijska ljepotica, zgrada u kojoj danas djeluje Pučko otvoreno učilište uskoro i sa istočne i južne strane dobiva novo lice.

Naime, nakon prošlogodišnje obnove sjevernog, ulaznog pročelja, obnova se nastavlja i na ostatku građevine.

Radovi su u punom tijeku, a u pratnji ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta Čakovec Marija Zamude, gradilište su obišli gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, pročelnica Konzervatorskog ureda u Varaždinu Ministarstva kulture i medija Vesna Pascuttini – Juraga, nadzorni arhitekt Tibor Horvat te predstavnik Čakovecstan d.o.o. Stjepan Hlišć, poduzeća koje je izvoditelj radova.

Pročelje ove zgrade, izgrađene početkom 20. stoljeća, počelo se obnavljati prije dvije godine, kad je sredstvima Grada Čakovca, Ministarstva kulture i medija te Pučkog otvorenog učilišta uređena ulazna, konzervatorski najzahtjevnija strana. Na njoj su, uz vanjski dio fasade. restaurirane štukature i kapitel pilastra.

Zahvaljujući financijskoj sinergiji POU, Grada i Ministarstva ove godine radovi se nastavljaju, a u obnovu se ulaže 50.000,00 eura iz gradskog proračuna, 2.500,00 eura sredstava Pučkog otvorenog učilišta te 6.636,14 eura iz Ministarstva kulture i medija.

Ove i prošle godine ukupno je u ovu obnovu uloženo 175.339,62 eura, a nakon što bude završena, još jedna povijesna zgrada u čakovečkoj jezgri zasjat će starim sjajem. Završetak radova planiran je za sredinu rujna ove godine.

sjever.hr/cakovec.hr
28.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.