Now Reading:
DVD Gornji Kraljevec obilježio 90 godina postojanja
Full Article 1 minutes read

DVD Gornji Kraljevec obilježio 90 godina postojanja

Tradiciju dobrovoljnog vatrogastva, u koju je ugrađena simbolika humanosti i zajedništva, 90 godina ponosno čuvaju te pronose i brojne generacije u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Gornji Kraljevec, čije Društvo danas broji 40-ak aktivnih članova.

Na svečanoj sjednici povodom ove velike obljetnice, zapovjednik DVD-a Gornji Kraljevec Ivan Srpak zahvalio je svima koji su kroz povijest doprinijeli dobrovoljnom vatrogasnom društvu.   

Svoj veliki jubilej članovi DVD-a obilježili su uz brojne mještane i uzvanike, među kojima je bio i župan Međimurske županije Matija Posavec, koji im je čestitao na velikom jubileju te posebno uputio čestitke najstarijim članovima društva – Tkalec Josipu i Lukačić Ivanu te dugogodišnjem predsjedniku društva Srpak Valentu, pritom dodavši kako je ponosan na dugogodišnju tradiciju vatrogastva u Međimurju, jer su dobrovoljna vatrogasna društva način života u svim našim mjestima.

Dodijeljena su i odlikovanja, zahvalnice i priznanja pojedincima koji su dali svoj aktivni doprinos radu društva, te institucijama i sponzorima koji su pomogli u razvoju vatrogastva u Gornjem Kraljevcu.

sjever.hr 28.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.