Now Reading:
U Međimurju započeo rukometni turnir ‘Pozoj’: Okuplja više od 2 000 mladih sportaša iz šest država
Full Article 2 minutes read

U Međimurju započeo rukometni turnir ‘Pozoj’: Okuplja više od 2 000 mladih sportaša iz šest država

Do 27. kolovoza u Međimurju je vrijeme za – rukomet. U sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec otvoren je popularni kup Pozoj 2023., natjecanje koje je i ove godine okupilo nekoliko tisuća mladih rukometašica i rukometaša u dobi od 10 do 17 godina koji će se u dvoranama diljem Međimurja nadmetati sve do nedjelje. 

Treće izdanje Međunarodnog rukometnog turnira ‘Pozoj handball cup’ pokazalo je pojačan interes inozemnih kluba, istaknu je Davor Varga iz organizacijskog tima Društva sportske rekreacije Sportska subota, koji natjecanje organizira u suradnji s Muškim rukometnim klubom Čakovec i Ženskim rukometnim klubom Zrinski. Organizatori su na snažnoj podršci zahvalili i Međimurskoj županiji te županijskoj Turističkoj zajednici i Gradu Čakovcu. 

Župan Međimurske županije Matija Posavec čestitao je organizatorima na velikom poslu te istaknuo podršku koju svakako treba dati sportskoj manifestaciji koja okuplja više od 2.000 mladih sportaša. 

– Važno je što se ovdje radi o djeci i mladima jer orijentacija naše Županije jest ulaganje u zdravlje mladih u čemu bavljenje sportom igra ključnu ulogu. Zato nam je svaka promocija sportskih aktivnosti važna te joj dajemo punu podršku, zato mnogo ulažemo u sportsku infrastrukturu diljem našega kraja – istaknuo je župan, a gradonačelnica Čakovca, Ljerka Cividini, dodala da ovo treće izdanje turnira ‘Pozoj’ pokazuje o koliko je ozbiljnom projektu riječ te da od organizatora u godinama koje slijede možemo očekivati velike uzlete. 

Rukometni turnir za mlade ‘Pozoj’ održat će se u šest dvorana diljem Međimurja, te će se na njemu nadmetati mladi rukometaši iz šest država u više od 200 utakmica. Na turniru sudjeluju ekipe iz Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Slovačke i Poljske. 

Organizatori ističu da će sportski dio pratiti i edukativni sadržaji u koji su se uključili Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Policijska uprava međimurska. 

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
Foto:medjimurska-zupanija.hr
25.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.