Now Reading:
Je li voda na jezeru Šoderica u Podravini zagađena?
Full Article 2 minutes read

Je li voda na jezeru Šoderica u Podravini zagađena?

Nakon što je nedavno visoki vodostaj Drave i izlijevanje te rijeke probio nasip kod Šoderice te potopio i oštetio više objekata, sada postoji bojazan da je voda iz praonice vagona Hrvatskih željeznica probila u jezero Šoderica.

Jedan od vlasnika objekata i osoba koja često boravi na Šoderici, Marijan Marković, tvrdi da je to što se dogodilo na Šoderici katastrofa.

-Po mom mišljenju ovo je katastrofa za Podravinu i za ovo naše podravsko more! Godinama, službe koje bi trebale odraditi tu sanaciju, svi se oglušuju. Voda je bila takva kakva je bila, puno veća od 2014. godine, ali to ćemo i dalje viđati do kad službe ne odrade adekvatno svoj posao – na Šoderici i na svim okolnim jezerima! Tu ima puno jezera u našoj okolici. Pogledajte tu, ribe plivaju, kakva bude situacija vidjet ćemo – jadan je Marković.

Jedan od glavnih ribića na tom području, Ivan Petek, tvrdi da još nije kritična situacija ali i da se čekaju detaljnije informacije od nadležnih tijela koji se bave ispitivanjem stanja nakon poplave.

Iz Zavoda za javno zdravstvo navode da još nije vrijeme za uzorkovanje vode i tla, dok ne dođe do potpune sanacije terena. Tek nakon toga i kad dođu analize, moći će se više reći o stanju na Šoderici.

s.kalajdzija/sjever.hr
Foto: kckzz.hr
22.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.