Now Reading:
Iskoristimo preostalo ljeto! Tijekom ovog tjedna očekuju nas temperature više od 35°C!
Full Article 2 minutes read

Iskoristimo preostalo ljeto! Tijekom ovog tjedna očekuju nas temperature više od 35°C!

Nad europskim kontinentom vlada područje povišenog tlaka, unutar kojeg topao, suh zrak sa zapadnog dijela Afrike struji prema Pirinejskom poluotoku i zapadnoj Europi. Slab hladni front stacioniran je sjeverno od Alpa, razdvajajući hladniju i topliju zračnu masu. Preostali dijelovi nestabilnog zraka koji su prouzročili oborine i poplave u našem području polako se premještaju prema Crnom moru kao visinska ciklona, utječući na vremenske uvjete u istočnim dijelovima Balkanskog poluotoka, piše N1.

Vrijeme danas  

Danas stabilno sunčano, uz promjenljivu naoblaku, u planinskim krajevima unutrašnjosti slab razvoj dnevne naoblake. Na Jadranu će puhati slaba bura pojačana podno Velebita. Bura će oslabjeti i skrenuti na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna od 25 do 28 °C, uz obalu i na otocima od 29 do 33 °C. 

Vrijeme u utorak 

Sutra u utorak na blagdan Velike Gospe stabilno sunčano i vruće. U planinskim krajevima unutrašnjosti slab razvoj dnevne naoblake. Noću i ujutro u dolinama unutrašnjosti i uz riječne tokove mjestimice magla. Na Jadranu će puhati slaba bura pojačana podno Velebita. Bura će oslabjeti i skrenuti na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 13 do 16 °C, na Jadranu od 20 do 24 °C. Najviša dnevna od 27 do 31 °C, uz obalu i na otocima od 30 do 34 °C. 

Ostatak tjedna 

U ostatku tjedna u unutrašnjosti sunčano i stabilno vrijeme s jutarnjom maglom uz riječne tokove. Temperature zraka u porastu. Krajem tjedna kratkotrajno povećanje naoblake uz malu vjerojatnost za slabu kišu mjestimice i to uglavnom u Slavoniji i Baranji. Na Jadranu pravi ljetni tjedan s obiljem sunca i poslijepodnevnim maestralom. Temperature zraka u porastu i dalje tople noći, a dnevni maksimumi i do 38 °C. Temperatura mora je visoka te mjerimo od 26 do 28 °C, a prognoziramo visok i vrlo visok UV indeks stoga oprez pri boravku na suncu sredinom dana. 

sjever.hr/n1info.hr
Foto: arhiva
14.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.