Now Reading:
U kafiću u Međimurju prevrnuo stol i stolice, bacao pepeljare, galamio pa još napao policajca
Full Article 2 minutes read

U kafiću u Međimurju prevrnuo stol i stolice, bacao pepeljare, galamio pa još napao policajca

alkohol

U subotu, 12. kolovoza ove godine u 22 sata i 21 minutu operativno dežurstvo Policijske postaje Mursko Središće zaprimilo je dojavu o narušavanju javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu u Vratišincu. 
 
Petnaestak minuta kasnije prilikom dolaska ophodnje na mjesto događaja, u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta, policijski službenici zatekli su mlađeg muškarca za kojeg su posumnjali da je počinitelj prekršaja narušavanja javnog reda i mira. U cilju provjere identiteta pristupili su muškarcu koji je odmah potom fizički nasrnuo na jednog od policijskih službenika te ga s obje ruke odgurnuo. Uz primjenu sredstava prisile napadač je svladan i uhićen te priveden u Policijsku postaju Mursko Središće na kriminalističko istraživanje. U opisanom događaju napadnuti policijski službenik nije ozlijeđen. 
 
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je 23-godišnjak s područja grada Murskog Središća, spomenutog dana oko 22:15 sati u Vratišincu, u ugostiteljskom objektu u Ulici dr. Vinka Žganca, narušavao javni red i mir na naročito drzak način tako što je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotestiranje), vikao i galamio te pritom prevrnuo stol i nekoliko stolica. Ujedno, tijekom narušavanja bacio je nekoliko pepeljara na pod te je pritom oštetio pločice. 
 
Zbog počinjenja kaznenog djela napada na službenu osobu protiv osumnjičenog 23-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Ujedno, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv 23-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu. 

sjever.hr/medjimurska-policija.gov.hr/vijesti
Foto: arhiva
14.08.2023.
 

Input your search keywords and press Enter.