Now Reading:
Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije obilježio Međunarodni dan mladih održavanjem likovne radionice u Pregradi
Full Article 2 minutes read

Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije obilježio Međunarodni dan mladih održavanjem likovne radionice u Pregradi

U subotu 12. kolovoza 2023. Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije organizirao je likovnu radionicu “Summer and paint” u Pregradi. Motiv slikanja bio je slon, a na radionici, koju je vodila Maja Vukina Bogović, sudjelovalo je 30-ak mladih. Nakon radionice slikanja, prigodno, Zagorska kreativna udruga mladih u Pregradi je održala i pub kviz na kojem je sudjelovalo deset ekipa.

Sve je to bilo povodom Međunarodnog dana mladih koji se svake godine 12. kolovoza održava diljem Hrvatske i svijeta.

Predsjednik Županijskog savjeta mladih, Hrvoje Debeljak, rekao je da njihov Savjet mladih kontinuirano prati potrebe mladih na području županije. U izradi je Strategija za mlade koja će uskoro biti u javnom savjetovanju te će svi mladi moći dati svoje komentare.

– Ona je ključan dokument za mlade i pozivamo sve mlade da se uključe, a za sva pitanja uvijek nam se mogu obratiti. Isto tako, u tijeku je provođenje participativnog proračuna za mlade u kojima upravo mladi mogu prijavljivati svoje projekte, a oni najbolji na temelju javnog glasanja i glasanja ocjenjivača dobivaju novčanu potporu. Ovogodišnji odabrani projekti bit će proglašeni uskoro – dodao je Debeljak.

foto: Krapinsko-zagorska županija

sjever.hr/kzz.hr

14. 08. 2023.

Input your search keywords and press Enter.