Now Reading:
Četiri dana prije ubojstva tražila je da ubojici zabrane pristup zbog nasilja! Sud u BiH je to – odbio
Full Article 2 minutes read

Četiri dana prije ubojstva tražila je da ubojici zabrane pristup zbog nasilja! Sud u BiH je to – odbio

Portal Istraga.ba u posjedu je Rješenja Općinskog suda u Gradačacu kojim se odbija prijedlog MUP-a da se Nerminu Sulejmanoviću zabrani približavanje žrtvi. Četiri dana kasnije ju je ubio i sve dijelio uživo putem Instagrama. Grad je proglasio trodnevnu žalost, prenosi 24sata.

U krvavom pohodu u Gradačcu Nermin Sulejmanović ubio je troje ljudi – prvo svoju nevjenčanu suprugu, čije je ubojstvo uživo emitirao na društvenim mrežama, a potom još dvoje ljudi, te je troje ranio. Neposredno nakon ubojstava navodno je pobjegao u BMW-u, a za njim je odmah organizirana opsežna potraga, Gradačac je bio pod opsadom, a za okrutnim ubojicom tragali su i specijalci. Na kraju je pred policijom počinio samoubojstvo.

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona objavilo je kako je ubojica prije tri dana bio prijavljen za nasilje u obitelji.

Portal Istraga.ba u posjedu je i dokumenta – Rješenja Općinskog suda u Gradačcu kojim se odbija prijedlog MUP-a da mu se zabrani približavanje žrtvi. Četiri dana kasnije, Nermin Sulejmanović ubio je svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović.

MUP je podnio zahtjev da mu se izrekne zaštitna mjera zabrane uznemiravanja i uhođenja osobe izložene nasilju i zaštitna mjera zabrana približavanja žrtvi nasilja, no sud je to odbio.

Mjere zabrane policija je zatražila u četvrtak, 3. kolovoza oko 19.30 sati, nakon što ju je pretukao te nakon čega je zadobila ozljede po licu i drugim dijelovima tijela. Sljedeći dan, oko 15.40 sati, Nizama je podnijela prijavu protiv ubojice te se odselila iz kuće, zajedno s djetetom.

Sulejmanović joj je nastavio prijetiti, tražio ju je da se vrati kući, a prijetio je i njezinoj obitelji te prijateljicama. Iz straha od Sulejmanovićeve reakcije, 7. kolovoza, nije htjela dati izjavu u PU Gradačac, tvrdeći da će time samo pogoršati situaciju, ali je podržala izricanje zaštitnih mjera.

foto: facebook
sjever.hr/24sata.hr/istraga.ba
12.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.