Now Reading:
Međimurski lepi dečki te Varaždinci Bruna Borovec i Simon Vincek odlični na Sportskim igrama mladih
Full Article 4 minutes read

Međimurski lepi dečki te Varaždinci Bruna Borovec i Simon Vincek odlični na Sportskim igrama mladih

Početak kolovoza u Splitu bio je obilježen sportom na Državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih. Najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi okupila je najbolje sportaše i sportašice iz cijele Hrvatske koji su se borili za titulu državnih prvaka i prolaz na međunarodnu završnicu.

Velika finala Coca-Cola Cupa, HEP turnira u rukometu, Tommy turnira u malom nogometu, FIDE turnira u šahu, Kinder Joy turnira u uličnoj košarci, HP turnira u tenisu i stolni tenis igrala su se na čak 5 lokacija, a više od tisuću djece iz cijele Hrvatske besplatno je sudjelovalo na profesionalno organiziranim natjecanjima.

Coca-Cola Cup najveći malonogometni turnir u Europi ove je sezone okupio više od 40.000 nogometaša i nogometašica koji su sudjelovali na više od 140 kvalifikacijskih turnira od siječnja do srpnja, a najbolji u godištima 2005. i mlađi te 2007. i mlađi doputovali su u Split. Coca-Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha, a sjajne nogometne poteze gledali smo na terenima FESB-a. Ekipa Goli vrh (Klinča Sela) zlatna je u kategoriji 2005. godište i mlađi, a M. Livada (Križevci) najbolji su u kategoriji 2007. godište i mlađe.

Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa. Najbolja ženska malonogometna ekipa su Meduzice (Zagreb).
Buduće nogometne nade u Splitu podržale su igračice HNK Hajduk Marija Turkalj, Ana Bakalar, Morgan Turner i Sanja Ratković, koje su im i dodijelile medalje po završetku turnira zajedno s Darkom Matškovićem, rukovoditeljem upravljanja događanjima, pokroviteljstvima i novom marketinškom opremom Coca-Cola HBC Hrvatska.

Velika dvorana Gripe ugostila je izvrsne rukometaše i rukometašice HEP turnira u rukometu. Prvakinje Hrvatske i predstavnice na Međunarodnoj završnici su Trešnjice (Zagreb), a u muškoj konkurenciji zlatni su RSZŠ (Ivanić Grad).

Na košarkašku kartu najboljih ekipa Kinder Joy turnira u uličnoj košarci upisali su se Lege iz Osijeka te FSV Rijeka u kategoriji djevojčica. Medalje im je uručio Gabrijel Veočić, Hrvatski boksački reprezentativac.

Međimurski lepi dečki zlatna su ekipa Tommy turnira u malom nogometu do 12 godina.
U Splitu je održan i iznimno jak šahovski turnir prema pravilima FIDE – Svjetske šahovske organizacije, a Renata Hranilović (Garešnica), Ivano Močić (Šibenik), Iva Marošević (Gradina) I Nikola Kos (Velika Gorica) najbolji su mladi šahisti u Hrvatskoj.
Na teniskim terenima Dalmacijacemanta u tri jakosne kategorije održano je Državno finale HP turnira u tenisu, a Hrvatsku će na Međunarodnoj završnici predstavljati juniori Petar Rodinis (Cres) i Filipa Bodrožić (Solin).

Stolnotenisači su rekete ukrstili u 3 kategorije u muškoj i ženskoj konkurenciji. Stolnotenisačica Bruna Borovec iz Varaždina već 8 godina sudjeluje na Plazama Sportskim igrama mladih i ponosna je osvajačica 8 medalja.

-Ovo su mi bile zadnje, osme Sportske igre mladih, a natječem se u stolnom tenisu. Iskustvo svih ovih godina bilo mi je super, upoznala sam puno novih ljudi i žao mi je što više ne mogu sudjelovati kao natjecatelj, ali ću sigurno doći volontirati – kazala je Borovec.

Bruna Borovec i Simon Vincek zlatni su, a Jelena Vukelić srebrna je u 2005. godištu i mlađi, a svi će predstavljat Hrvatsku na velikoj Međunarodnoj završnici.
Sudionici su do Splita putovali HŽ putničkim prijevozom, u sklopu pilot-projekta besplatnog putovanja djece i učenika do bilo kojeg odredišta u Hrvatskoj, a kojim se podržava djecu u školovanju, sportskim i drugim aktivnostima.

Velika Međunarodna završnica održat će se u Splitu od 21. do 25. kolovoza. Svečano zatvaranje 27. Sezone Igara bit će upriličeno na Rivi, uz revijalne utakmice u nekoliko sportova, proglašenje SIM ambasadora, a događaju će prisustvovati brojne svjetske sportske zvijezde uz prigodni zabavni program za sve sudionike Međunarodne završnice te građana i posjetitelja Splita.

sjever.hr
10.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.