Now Reading:
Za sufinanciranje nekoliko infrastrukturnih projekata, Općini Sračinec odobreno više od 70 tisuća eura
Full Article 1 minutes read

Za sufinanciranje nekoliko infrastrukturnih projekata, Općini Sračinec odobreno više od 70 tisuća eura

Lijepe vijesti stižu iz Općine Sračinec kojoj je odobreno sufinanciranje nekoliko infrastrukturnih projekata.

-Iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobreno nam je 12.795€ sufinanciranja nabavke stroja za čišćenje asfaltnih cesta, što je nešto manje od 50 posto procijenjene vrijednosti stroja. Od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije dobit ćemo 25.000€ za uređenje garaže, skladišta u koje ćemo na sigurno spremiti radne strojeve u vlasništvu Općine Sračinec – rekao je načelnik Božidar Novoselec, uz napomenu da će objekt biti smješten u blizini mjesnog groblja u Sračincu.

Od Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Općina je već dobila sredstva za proširenje i uređenje Ulice Matije Gupca u Svibovcu Podravskom.

-Radi se o ulici koja je kanalizaciju dobila prije desetak godina, no prometnica i staze nisu tada uređene prema standardima koje imamo u cijeloj općini. Za ovu namjenu iz ministarstva smo dobili 35.600€. Ovim su nam odobrena sufinanciranja za projekte koje smo prijavili, hvala ministarstvima i fondu na pomoći u daljnjem razvoju Općine Sračinec – rekao je načelnik Novoselec, koji je pristigle ugovore analizirao s predsjednikom Općinskog vijeća Općine Sračinec Krunoslavom Lukačićem.

sjever.hr
10.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.