Now Reading:
VOZAČIMA NI DANAS NIJE LAKO Brojne nesreće i kilometarske kolone na cestama
Full Article 2 minutes read

VOZAČIMA NI DANAS NIJE LAKO Brojne nesreće i kilometarske kolone na cestama

Nekada davno, gužve na hrvatskim cestama i autocestama bile su uobičajene subotom, odnosno na uoči i nakon blagdana ili praznika, no u posljednjih nekoliko godina to je postala gotovo svakodnevica.

I danas ima zastoja, a uzrokovani su uglavnom prometnim nesrećama, javljaju iz HAK-a:

Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između naplate Demerje i čvora Donja Zdenčina prometna nesreća je na 5. km te požar na vozilu na 11. km u smjeru Dubrovnika. Vozi se otežano u koloni u dugoj oko 4 km.

Prometna nesreća je na zagrebačkoj obilaznici (A3) na 29.km između čvorova Jakuševec i Kosnica u smjeru Lipovca. Vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 40 km/h, a kolona je oko 2 km.

Prekinut je promet na državnoj cesti DC429 između Selišta Drženičkog i Prijeboja, zbog prometnih nesreća. Obilazak je Prijeboj-Ličko Petrovo Selo-Vaganac.

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru Dubrovnika i Krčkom mostu u oba smjera.

Zbog vode na kolniku prekinut je promet na cestama:
DC41 Drnje-Botovo-GP Gola;
DC8 u podvožnjaku Žabica u Rijeci
ŽC3041 u mjestu Bukevje;
LC26126 Donja Dubrava-Selnica Podravska;
nerazvrstana cesta u mjestu Palanjek kod Siska;
Brezovica-Botinec (Brezovička cesta).

Granični prijelazi

Pojačan je promet osobnih i teretnih vozila na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom i Srbijom.

sjever.hr/hak.hr
08.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.