Now Reading:
Započelo probijanje zadnje trase brze ceste od Zagreba prema Bjelovaru vrijedne oko 35 milijuna eura
Full Article 2 minutes read

Započelo probijanje zadnje trase brze ceste od Zagreba prema Bjelovaru vrijedne oko 35 milijuna eura

Nakon završetka krize izazvane poskupljenjem materijala, počela se probijati trasa za preostalih 12 km brze ceste od Zagreba prema Bjelovaru. Projekt kojeg financira država vrijedan je oko 35 milijuna eura, prenosi HRT.

Radnici bjelovarske Uprave šuma prvi su načeli trasu nove ceste. U 75 dana trebaju očistiti teren.

Iako su radovi svečano otvoreni lani na dan grada, počeli su tek nakon dogovora zajednice ponuditelja, Hrvatskih cesta i Ministarstva prometa. Raskid ugovora bio je zadnja opcija.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak kaže da je proces pregovaranja trajao 6-7 mjeseci, ali je bez obzira na to sretan jer će cesta uskoro biti gotova. Cjelokupna dionica od Farkaševca do Bjelovara neće biti četverotračna, već dvotračna. No, lokalna politika tu ne vidi problem.

– Jednog dana je važno da ta cesta dođe i do Koprivnice i Virovitice, a onda ćemo se boriti da napravimo još dvije trake – kazao je gradonačelnik Hrebak.

Prometovanje cestom ove godine neće biti moguće jer ovisi o konačnom spoju u Bjelovaru, odnosno neće biti moguće dobiti uporabnu dozvolu. Bjelovarsko-bilogorska županija nema ni metra brzih prometnica pa je ovaj projekt iznimno važan za cijeli kraj.

foto: arhiva

sjever.hr/vijesti.hrt.hr

02. 08. 2023.

Input your search keywords and press Enter.