Now Reading:
U Osnovnoj školi u Gornjoj Rijeci od jeseni će se izvoditi program cjelodnevne nastave
Full Article 2 minutes read

U Osnovnoj školi u Gornjoj Rijeci od jeseni će se izvoditi program cjelodnevne nastave

Osnovna škola Sidonije Rubido Erdődy iz Gornje Rijeke jedna je od tri osnovne škole s područja Koprivničko-križevačke županije u kojoj će se od jeseni provoditi eksperimentalni program Ministarstva znanosti i obrazovanja  pod nazivom „Osnovna škola kao cjelodnevna škola – Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja“. Uz školu u Gornjoj Rijeci, u programu će sudjelovati i Osnovna škola Koprivnički Bregi te Osnovna škola Podolice čiji je osnivač Grad Koprivnica.

Kako teku pripreme za uvođenje eksperimentalnog programa cjelodnevne nastave u Gornjoj Rijeci provjerili su zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Ana Mušlek koji su posjetili OŠ Sidonije Rubido Erdődy te se susreli s ravnateljem Darkom Zvonarom i načelnikom Općine Darkom Fištrovićem.

Ravnatelj Zvonar je zahvalio Županiji na dosadašnjoj financijskoj i stručnoj pomoći u realizaciji projekata kojima se poboljšava pedagoški standard te predstavio aktivnosti koje su provedene u sklopu pripreme za program cjelodnevne nastave. Napomenuo je kako vjeruje da će s početkom nove školske godine organizacijski sve biti spremno kako bi učenici kroz redovan i izborni dio nastave te izvannastavne aktivnosti dodatno razvili svoja znanja i vještine.

Zamjenik Ljubić je istaknuo kako program cjelodnevne škole prati trendove i zahtjeve današnjeg vremena pri čemu su potrebe učenika u središtu te da vjeruje kako će škole koje su se prijavile na program uspješno realizirati sve predviđeno.

Županija je u proteklih nekoliko godina u OŠ Sidonije Rubido Erdődy ulagala značajna sredstva kako bi se osigurali najbolji uvjeti za učenike i nastavnike pa je tako između ostalog na zgradi škole obnovljena stolarija, izgrađeno je vanjsko sportsko igralište, rekonstruirano je krovište nad školskom dvoranom i postavljen novi pod te zamijenjena rasvjeta. Uz to postavljena je i fotonaponska elektrana za električnu energiju za vlastite potrebe škole čime se postigla ušteda u korištenju energije.

foto: Koprivničko-križevačka županija

sjever.hr/kckzz.hr

02. 08. 2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.