Now Reading:
U Osnovnoj školi u Gornjoj Rijeci od jeseni će se izvoditi program cjelodnevne nastave
Full Article 2 minutes read

U Osnovnoj školi u Gornjoj Rijeci od jeseni će se izvoditi program cjelodnevne nastave

Osnovna škola Sidonije Rubido Erdődy iz Gornje Rijeke jedna je od tri osnovne škole s područja Koprivničko-križevačke županije u kojoj će se od jeseni provoditi eksperimentalni program Ministarstva znanosti i obrazovanja  pod nazivom „Osnovna škola kao cjelodnevna škola – Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja“. Uz školu u Gornjoj Rijeci, u programu će sudjelovati i Osnovna škola Koprivnički Bregi te Osnovna škola Podolice čiji je osnivač Grad Koprivnica.

Kako teku pripreme za uvođenje eksperimentalnog programa cjelodnevne nastave u Gornjoj Rijeci provjerili su zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Ana Mušlek koji su posjetili OŠ Sidonije Rubido Erdődy te se susreli s ravnateljem Darkom Zvonarom i načelnikom Općine Darkom Fištrovićem.

Ravnatelj Zvonar je zahvalio Županiji na dosadašnjoj financijskoj i stručnoj pomoći u realizaciji projekata kojima se poboljšava pedagoški standard te predstavio aktivnosti koje su provedene u sklopu pripreme za program cjelodnevne nastave. Napomenuo je kako vjeruje da će s početkom nove školske godine organizacijski sve biti spremno kako bi učenici kroz redovan i izborni dio nastave te izvannastavne aktivnosti dodatno razvili svoja znanja i vještine.

Zamjenik Ljubić je istaknuo kako program cjelodnevne škole prati trendove i zahtjeve današnjeg vremena pri čemu su potrebe učenika u središtu te da vjeruje kako će škole koje su se prijavile na program uspješno realizirati sve predviđeno.

Županija je u proteklih nekoliko godina u OŠ Sidonije Rubido Erdődy ulagala značajna sredstva kako bi se osigurali najbolji uvjeti za učenike i nastavnike pa je tako između ostalog na zgradi škole obnovljena stolarija, izgrađeno je vanjsko sportsko igralište, rekonstruirano je krovište nad školskom dvoranom i postavljen novi pod te zamijenjena rasvjeta. Uz to postavljena je i fotonaponska elektrana za električnu energiju za vlastite potrebe škole čime se postigla ušteda u korištenju energije.

foto: Koprivničko-križevačka županija

sjever.hr/kckzz.hr

02. 08. 2023.

Input your search keywords and press Enter.