Now Reading:
Nogometaši iz varaždinske 2. gimnazije treći u svijetu u nogometu!
Full Article 4 minutes read

Nogometaši iz varaždinske 2. gimnazije treći u svijetu u nogometu!

Ekipa mladića iz varaždinske Druge gimnazije osvojila je treće mjesto na Svjetskom školskom prvenstvu u nogometu koje se održalo u marokanskom gradu Rabatu u srpnju ove godine.

Povodom ovog velikog i značajnog uspjeha župan Varaždinske županije Anđelko Stričak sa svojim suradnicima upriličio je prijem za ekipu. Prijemu je nazočio i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj, načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, kao i načelnik Općine Ljubešćica, te pročelnik odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i član odbora Ljetnih olimpijskih sportova HOI-a Alen Runac.

Župan Anđelko Stričak siguran je da su kao Županija na dobrom putu što mu pokazuju svi ovi učenički rezultati. Vjeruje da im je boravak u Maroku bio zanimljiv i da su osim radnog dijela imali prilike upoznati državu te da su stekli nova prijateljstva i u sebe ugradili dodatni natjecateljski duh.

– Osim ovog sjajnog rezultata, bitno je naglasiti da je ovo jedan od najljepših poklona kojeg su naši sugrađani mogli dobiti uoči jednog od najvažnijih državnih blagdana – Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Da nije bilo žrtve hrvatskih branitelja, vi sigurno ne bi imali prilike sudjelovati na tom prestižnom natjecanju i osvojiti treće mjesto. Na početku ovog mandata naglasio sam da gradimo sustav jednakih šansi, zavidnu obrazovnu infrastrukturu i da potičemo sve naše učenice i učenike da budu što motiviraniji te da sudjeluju na svim natjecanjima koja im se pružaju. Ova bronca je za nas zlato – izjavio je župan Stričak.

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj istaknuo je činjenicu da je od 19 igrača njih devet iz Varaždina te da se financiranje odlaska u Maroko možda čini kao mali potez, ali njima kao igračima je to bilo iznimno bitno.

– Uvijek ćemo podržavati sportaše, pogotovo one vrhunske u što vi spadate. Grad Varaždin je drugi od svih gradova u Hrvatskoj po rangu izdvajanja za sport iz Proračuna. Povećamo svake godine sredstva Zajednici sportskih udruga, tako da smo u zadnje dvije godine već skoro 20 posto digli ta sredstva, tako da i vaši klubovi i treneri mogu raditi s vama u klubovima i da možete postizati ovakve rezultate – dodao je gradonačelnik Bosilj.

Predsjednik Županijskog nogometnog saveza Nenad Horvatić zaključio je kako su već naučeni da se s neke velike sportske završnice vraćaju s medaljama te brončanim Varaždincima obećao da će svi iz ekipe, koji to budu htjeli, biti gosti Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na jednoj od sljedećih utakmica.

– Nakon bronce u Kataru, vratili su se naši dečki s broncom iz Maroka. Nogomet je što posebno spaja ljude, nešto po čemu smo stvarno poznati. Dečki, vi tjerate i nogomet i sport istovremeno i to jako dobro – rekao je Horvatić.

Pročelnik odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek u ime odjela i Centara izvrsnosti Varaždinske županije čestitao je ekipi na postignutom uspjehu, ali ih i podsjetio da su još uvijek srednjoškolci.

– Uz ovaj talent i vještine koje imate u nogometu, budite i dobri učenici. Diploma nikad nije na odmet. Jedan od poznatih nogometaša u Hrvatskoj, bivši kapetan Dinama, bio je izvrstan nogometaš, ali je završio fakultet. Želim vam da uz sve ove uspjehe, isto tako budete uspješni i na fakultetu kojeg ćete upisati – zaključio je Huđek.

Kapetan ekipe koja je osvojila broncu Niko Blaguški zahvalio se u ime ekipe svima koji su zaslužni za  osvajanje ove medalje te pohvalio dečke koji su se lavovski borili na ovom prvenstvu.

jtukovic/sjever.hr

02. 08. 2023.

Input your search keywords and press Enter.