Now Reading:
ZAR OPET?! Izdano žuto upozorenje, večeras ponovno stiže nevrijeme
Full Article 2 minutes read

ZAR OPET?! Izdano žuto upozorenje, večeras ponovno stiže nevrijeme

Prema informacijama Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas nas čeka promjenjivo vrijeme, ujutro stabilno, a navečer ponovno naoblačenje.

Prijepodne bi trebalo biti sunčano i mirno, dok u drugom dijelu dana ponovno stiže naoblačenje, i to sa zapada. Mjestimice kiša, lokalno pljuskovi i grmljavina, moguće izraženiji, ponajprije na sjevernom Jadranu i sjeverozapadu unutrašnjosti, u noći na srijedu proširit će se na istok. Vjetar slab, zatim umjeren jugoistočni i jugozapadni, na Jadranu južni i jugozapadni u okretanju na jugo. Jutarnja temperatura od 13 do 17, na Jadranu od 20 do 25 °C. Najviša dnevna od 27 do 31, u Dalmaciji i na sjevernom Jadranu od 30 do 33 °C. Izuzev, kninske, splitske i dubrovačke regije, za sva područja Hrvatske izdano je žuto upozorenje što znači da je današnje vrijeme potencijalno opasno za određena područja.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA

Atmosferske prilike nad našim krajevima u prvom dijelu dana neće se bitnije promijeniti u odnosu na prethodni dan, pa će i biometeorološke prilike u većem dijelu zemlje ostati razmjerno povoljne. Iako već u jutarnjim satima osjetljiviji meteoropati mogu osjećati utjecaj južine na koncentraciju i radni elan, sunčano će vrijeme pozitivno djelovati na njihovo raspoloženje. S približavanjem atmosferskih nestabilnosti, u drugom dijelu dana te u noći, biometeorološke prilike će se dodatno kvariti što kod meteoropata može uzrokovati pojačanu razdražljivost, glavobolju, i slabiji san. Zbog visokog i vrlo visokog indeksa UV zračenja, u slučaju duljeg boravka na otvorenom potrebno se adekvatno zaštititi.

sjever.hr

01.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.