Now Reading:
Petar Andačić (8) iz Zagreba osvojio titulu šampiona u mentalnoj aritmetici: U pet minuta riješio 66 zadataka
Full Article 2 minutes read

Petar Andačić (8) iz Zagreba osvojio titulu šampiona u mentalnoj aritmetici: U pet minuta riješio 66 zadataka

Petar Andačić, osmogodišnjak iz Zagreba, postao je svjetski prvak u mentalnoj aritmetici na prestižnom Aloha natjecanju u Kuala Lumpuru. Ovo iznimno postignuće ostvario je u konkurenciji 700 djece iz čak 15 zemalja, uz pomoć učiteljice Ljiljane Kolenković.

Učenik trećeg razreda OŠ Kajzerica, Petar Andačić, osvojio je titulu državnog prvaka u Hrvatskoj. U natjecanju kategorije Tiny Tots 7, uspješno je riješio čak 66 od 70 aritmetičkih zadataka u svega pet minuta. Njegovo izvanredno postignuće svrstalo ga je među najbolje natjecatelje na nacionalnoj razini.

Pobjednici se na svjetskom natjecanju u Alohi razvrstavaju u pet kategorija, a ispred titule “champion” kojom je ovjenčan Andačić, samo je titula “grand champion”, piše Index.hr.

Svake se godine svjetsko natjecanje u Alohi održava u drugom gradu. Ove se održalo u Kuala Lumpuru jer je upravo u Maleziji prije 30 godina nastao taj međunarodni program mentalnog i intelektualnog razvoja djece – danas najveći na svijetu.

Aloha djeci ojačava mozak pomoću abakusa i mentalnog računanja te im razvija matematičke vještine, logiku i apstraktno mišljenje.

sjever.hr/index.hr Foto: Facebook Aloha Mentalna aritmetika
31.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.