Now Reading:
Konjščina ipak postaje sigurno mjesto za žene! Rezolucija usvojena na ponovljenoj sjednici Vijeća
Full Article 3 minutes read

Konjščina ipak postaje sigurno mjesto za žene! Rezolucija usvojena na ponovljenoj sjednici Vijeća

Nakon što je sjednica Općinskog vijeća Općine Konjščina u petak prekinuta jer su vijećnici HDZ-a srušili kvorum, u ponedjeljak su se vijećnici ipak ponovo sastali i jednoglasno usvojili sve točke dnevnog reda.

Tako je na prijedlog SDP-ovih vijećnika, usvojena i Rezolucija Općinskog vijeća o proglašenju Općine Konjščina sigurnim mjestom za žene. Cilj je spriječiti svaki oblik diskriminatornog ponašanja prema ženama, bilo u vidu fizičkog nasilja, onemogućavanja napredovanja na poslu, vrijeđanja po rodnoj osnovi, vrijeđanja preko društvenih mreža i slično.

Jedna od točaka dnevnog reda bila je donošenje odluke o dodjeli općinskih priznanja za 2023. godinu.

S obzirom da Općina Konjščina obilježava Dan Općine i župe sv. Dominika, idućeg petka, 4. kolovoza, održat će se svečana sjednica na kojoj će se dodijeliti Zahvalnice i Povelje Općine Konjščina. Povelje Općine trebaju pripasti Ireni Kušec-Kovinčić, predsjednici KUD-a i Ivanu Curišu te Antonu Kudyashovu, konjščinskom poznatom fotografu, a dodijelit će se i brojne Zahvalnice.

Irena Kušec-Kovinčić osnivačica je i voditeljica ženskog vokalnog sastava „Kušlec”, mješovitog pjevačkog zbora „Vitez” i dječjeg zbora „Vedre note”, a nagrada će joj biti dodijeljena za osobite uspjehe razvoju društvenih odnosa i unaprjeđenja djelatnosti, za kulturni i društveni razvoj i jačanje značaja i ugleda Općine Konjščina u zemlji i svijetu.

Ivanu Curišu pak će općinska nagrada biti dodijeljena za osobite uspjehe u razvoju društvenih značaja i ugleda Općine.

Zahvalnice Općine Konjščina dodijelit će se Antonu Kudyashovu za promociju Općine te Davoru Cerinskom za izuzetno zalaganje te financijsku i materijalnu potporu u radu kluba NK Sloga Konjščina.

-Najviše Zahvalnica dobiti će nagrađivana djeca, učenici koji su postigli izvrsne rezultate na sportskim i glazbenim natjecanjima – kazala je načelnica Anita Krok.

Usvojena je i Odluka o izradi treće izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Općine Konjščina, čiji je cilj osiguranje daljnjeg kvalitetnog prostornog razvoja i uređenja Općine Konjščina za doprinos društvenom i gospodarskom razvoju, zaštiti okoliša i racionalnom korištenju prirodnih i kulturnih dobara.
Programsko polazište izmjena i dopuna PPUOK je osiguranje uvjeta za smještaj i izgradnju stambenih, gospodarskih i drugih građevina za koje postoje objektivne potrebe.

Naime, u razdoblju od usvajanja II. Izmjena i dopuna Plana pojavile su se nove okolnosti koje imaju utjecaj na korištenje i namjenu prostora te su zaprimljeni i zahtjevi fizičkih i pravnih osoba – korisnika prostora za izmjenu građevinskih područja i planirane namjene, posebice u dijelu gospodarske i turističke namjene.
Izrada Izmjene i dopune PPUOK financirat će se iz općinskog proračuna.

Na sjednici Općinskog vijeća donijeta je i odluka o davanju suglasnosti na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtića Konjščina koji je potrebno uskladiti sa Zakonom od predškolskom odgoju.

sjever.hr
31.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.