Now Reading:
KRAPINSKO-ZAGORSKA Kroz Fond solidarnosti, ŽUC samo u prvoj polovici godine ugovorio projekte vrijedne 8,3 milijuna eura
Full Article 1 minutes read

KRAPINSKO-ZAGORSKA Kroz Fond solidarnosti, ŽUC samo u prvoj polovici godine ugovorio projekte vrijedne 8,3 milijuna eura

Najznačajniji radovi koji se trenutno provode na mreži javnih cesta kojima upravljaju Županijska uprava za ceste Krapinsko-zagorske županije odnose se na aktivnosti koje se provode kroz Fond solidarnosti Europske unije. Odgovor je to ŽUC-a na postavljeno pitanje na posljednjoj Županijskoj skupštini.

Kako su istaknuli iz ŽUC-a, radi se o 15 projektnih prijedloga koje je Uprava prijavila na Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava “Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području prijevoza oštećenih u potresu na području Krapinsko-zagorske županije” u sklopu Fonda solidarnosti Europske unije.

Za prijave su sklopljeni ugovori kojima je definirano razdoblje prihvatljivosti troškova Operacije do 30. lipnja 2023. godine, nakon čega ŽUC ima obavezu u roku od 30 dana podnijeti završne zahtjeve za nadoknadu sredstava i završna izvješća o provedbi operacije.

Vrijednost ugovorenih projekata koji se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije iznose 8.380.672,78 eura. Velika većina radova je završena. Među ugovorenim projektima je i sanacija mosta Donja Stubica vrijednosti 309 tisuća eura, zatim sanacija propusta Šimunci vrijedna 302 tisuće eura, sanacija klizišta Gorjani Sutinski vrijedna 252 tisuće eura te sanacija klizišta Putkovec vrijedna 216 tisuće eura.

n.p.bajz/sjever.hr

30.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.