Now Reading:
Krapinsko-zagorska županija dodjeljuje potpore za proizvodnju Zagorskih mlinaca i Zagorskih štrukli – javite se na javni poziv!
Full Article 2 minutes read

Krapinsko-zagorska županija dodjeljuje potpore za proizvodnju Zagorskih mlinaca i Zagorskih štrukli – javite se na javni poziv!

Krapinsko-zagorska županija objavila je javni poziv za dodjelu potpora za poticanje proizvodnje Zagorskih mlinaca i „Zagorskih štrukli“/“Zagorskih štruklji“ u 2023. godini.

Prijavu mogu podnijeti mikro, mali i srednji subjekti malog gospodarstva i to trgovačka društva (d.o.o. i j.d.o.o.) i obrti sukladno Preporuci Europske Komisije koji proizvode Zagorske mlince ili „Zagorske štrukle“/“Zagorske štruklje“ prema specifikaciji i certificirani su proizvođači i nositelji potvrde o sukladnosti proizvoda sa Specifikacijom proizvoda Zagorski mlinci ili Specifikacijom proizvoda „Zagorski štrukli/Zagorski štruklji“ za razdoblje 2022./2023., izdanom od strane certifikacijskog tijela Bureau Veritas Croatia d.o.o.

Proizvođači Zagorskih mlinaca ili „Zagorskih štrukli/Zagorskih štruklji“ dokazuju da svoj proizvod stavljaju na tržište dostavom Evidencijskih listova otpreme Zagorskih mlinaca ili „Zagorskih štrukli/Zagorskih štruklji“.

Namjena potpore odnosi se na kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje objekata za proizvodnju Zagorskih mlinaca ili „Zagorskih štrukli“/“Zagorskih štruklji“, kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje objekata za skladištenje sirovina i proizvoda, kupnju strojeva, opreme i alata za proizvodnju te kupnju gospodarskog motornog vozila za prijevoz tereta najveće dopuštene mase do 12.000 kg za namjenu dovoza/odvoza sirovina i distribuciju proizvoda,

Potpora je namijenjena i marketinškim aktivnostima i ulaganju za izlazak na nova tržišta te za edukaciju i stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenika.

Iznos i intenzitet potpore:

Potpore se za one koji su proizveli do 10 tona proizvoda godišnje kreću od 2.655,00 eura, odnosno 20.004,10 kuna, uz najviši iznos potpore do 6.636,00 eura, odnosno 49.998,94 kune, a za one koji su proizveli više od 10 tona najniži iznos potpore je 7.963,00 eura ili 59.997,22 kuna, dok je najviši iznos potpore do 10.618,00 eura, odnosno 80.001,32 kuna.

Rok za podnošenje prijava za potporu traje do 25. kolovoza 2023. godine, a sve ostale potrebne informacije i obrasce pronaći ćete na internetskoj stranici Krapinsko-zagorske županije.

sjever.hr/kzz.hr
28.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.