Now Reading:
Župan Posavec ugostio i uspješne mlade međimurske plivače: I to je dokaz koliko je Međimurje sportska regija
Full Article 2 minutes read

Župan Posavec ugostio i uspješne mlade međimurske plivače: I to je dokaz koliko je Međimurje sportska regija

Župan Međimurske županije Matija Posavec i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah u ponedjeljak su ugostili uspješne plivače Gradskog plivačkog kluba Međimurje Čakovec koji su ostvarili uspješan nastup na nedavnom Prvenstvu Hrvatske za kadete u Zagrebu.

I ovoga puta radilo se o vrlo jakoj konkurenciji od 196 plivača iz 33 kluba, a član GPK-a Međimurje Čakovec Matej Bračko osvojio je četiri državne medalje: tri zlatne i to u disciplinama 200 metara leđno, 100 metara slobodno i 100 metara leđno, te srebrnu medalja u disciplini 200 metara slobodno.

Na prvenstvu je nastupila i mlada plivačica Maja Cmrečnjak koja je također ostvarila zapažen nastup. Iako nije dosegnula medalju, stekla je novo, neprocjenjivo natjecateljsko iskustvo.

Župan Posavec naglašava da je ponosan zbog činjenice da u samo nekoliko dana ima priliku ugostiti osvajače državnih medalja iz različitih klubova:

-I to je dokaz koliko je Međimurje sportska regija, koliko je predanog rada trenera i podrške roditelja ugrađeno u svaki uspjeh naših mladih sportaša – rekao je župan, dodavši da veliki dosezi mladih stostruko vraćaju sva ulaganja u sport Međimurske županije.

-Rezultati poput ovih, na velikim državnim natjecanjima, ne dolaze preko noći. Redovito su rezultat sportske discipline, predanog rada te izdržljivosti, zbog čega sam iznimno ponosan na mlade nade GPK-a Međimurje – istaknuo je trener Antonio Šantek, dok je predsjednik kluba Antonio Turk dodao kako je ovim Matejevim medaljama stavljena točka na kraj dosad najuspješnije sezone u povijesti Gradskog plivačkog kluba Međimurje. U toj sjajnoj sezoni Matej Bračko je u deset nastupa osvojilo devet medalja: pet zlata, tri srebra i jednu broncu.

Mladom osvajaču četiriju medalja čestitala je i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić Strah te svim članovima i trenerima GPK-a Međimurje poželjela mnogo uspjeha u novim sportskim izazovima.

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
25.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.