Now Reading:
Mladi iz Čakovca pokazuju iznimnu inovativnost i ambiciju drugu godinu zaredom: 10 tisuća eura za devet projekata
Full Article 2 minutes read

Mladi iz Čakovca pokazuju iznimnu inovativnost i ambiciju drugu godinu zaredom: 10 tisuća eura za devet projekata

Mladi iz područja grada Čakovca i ove godine pokazuju svoju iznimnu inovativnost, ambiciju za dokazivanjem te želju za sudjelovanjem u kvalitetnim projektima i druženjem. Njihova predanost društvu i svijetu koji ih okružuje, kao i njihova socijalna osvještenost, postali su očigledni drugu godinu zaredom, kroz brojne projekte koje su prijavili na Javni poziv Grada Čakovca. 
 
9 projekata koje su odabrali i koje će realizirati mladi za mlade popratit ćemo u ukupnom iznosu od 10 tisuća eura. Čakovečki mladi će volontirati, besplatno se baviti sportom, družiti se za lakši prelazak iz osnovne u srednju školu, učiti o odgovornosti u online svijetu i drugo – istaknula je gradonačelnica Ljerka Cividini na svom Facebook profilu.  

Četiri programa iz Čakovca osvojila su vrijedna sredstva u iznosu od 1 500 eura za njihovu provedbu. Ovaj financijski poticaj omogućit će ostvarivanje zanimljivih i korisnih projekata, čime će mladi aktivno pridonijeti razvoju lokalne zajednice. 

Prvi program, naziva “Aktivni mladi za svjetliju budućnost”, provodit će se u Gospodarskoj školi Čakovec. Drugi program, pod nazivom “AI Guardians: Mladi za odgovorno korištenje umjetne inteligencije”, organizirat će se putem Platforme za Društveni centar Čakovec. Treći program, “Odgovorni online”, bit će proveden kroz Obiteljski centar – Područna služba Međimurska. Četvrti program, “Popularizacija sporta i ženskog nogometa”, pripada ŽNK Međimurje-Čakovec.  

Sredstva koja su dodijeljena ovim programima omogućit će mladima iz Čakovca da ostvare svoje ideje i ciljeve te doprinesu pozitivnim promjenama u zajednici. Ova podrška inicijativama mladih pokazuje važnost ulaganja u razvoj novih ideja i talentiranih pojedinaca koji imaju potencijal oblikovati svijet oko sebe. 

Iznos od 1 000 eura ići će za projekte “Specijalni trening za dječake od 15 do 19 godina” Nogometni Klub Međimurje Čakovec te “Mladi – nositelji društvenih promjena” i “Korak u društvo mladih s životnim izazovima” Humana Nova.  

Prošlogodišnjim nositeljima poziva te provoditeljima programa volontiranja za mlade, čakovečkoj Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec, ove se godine dodjeljuje ukupno 1 000 eura, točnije po 500 eura za dva projekta – “Virtualna stvarnost” i “Školsko volontiranje”. 

sjever.hr/FB Ljerka Cividini Foto: FB Ljerka Cividini
23.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.