Now Reading:
ZA VATROGASCE ODMORA NEMA U sanaciji posljedica nevremena sudjelovalo ih je više od 8.600
Full Article 2 minutes read

ZA VATROGASCE ODMORA NEMA U sanaciji posljedica nevremena sudjelovalo ih je više od 8.600

Iza vatrogasaca još je jedan dan obilježen s velikim brojem intervencija. Prema podacima Državnog vatrogasnog operativnog centra do sada je zabilježeno 2.961 vatrogasna intervencija u kojoj je sudjelovalo 8.652 vatrogasca sa 3.164 vozila.

Najviše intervencija je zabilježeno na području Zagrebačke i Požeško-slavonske županije te Grada Zagreba. Na području čak 14 županija saniraju se posljedice velikog olujnog nevremena, a vatrogasci uklanjaju stabla s prometnica i objekata, pomažu u sanaciji krovišta i dimnjaka te ispumpavaju vodu iz objekata.

Na području Primorsko-goranske županije, na području Supetarske Drage, tijekom intervencije uklanjanja stabla na otoku Rabu došlo je do ozljeđivanja vatrogasca iz DVD-a Rab. Vatrogascu je pružena liječnička pomoć od strane HMP-a te je prevezen u KBC Rijeka na daljnju obradu.

Podaci po županijama:

Grad Zagreb: zabilježeno 440 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 1320 vatrogasaca sa 450 vatrogasnih vozila.

U Zagrebačkoj županiji zabilježeno je 940 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 2720 vatrogasaca sa 995 vatrogasnih vozila. Najviše intervencija bilo je na području Samobora, Velike Gorice, Zaprešića, Brdovca, Ivanić Grada i Dugog Sela.

U Krapinsko-zagorskoj županiji zabilježeno je 45 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 235 vatrogasaca sa 73 vatrogasnih vozila.

U Varaždinskoj županiji zabilježena je 21 tehnička intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 67 vatrogasaca sa 47 vatrogasnih vozila.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji bilježimo 80 tehničku intervenciju na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 290 vatrogasca sa 100 vatrogasnih vozila.

U Koprivničko-križevačkoj županiji bilježimo 14 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 37 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila.

sjever.hr
21.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.