Now Reading:
Radovi na obnovi željezničke pruge na dionici Zabok-Krapina mogli bi započeti već na jesen, odabrana ponuda u iznosu od preko 16 milijuna eura
Full Article 2 minutes read

Radovi na obnovi željezničke pruge na dionici Zabok-Krapina mogli bi započeti već na jesen, odabrana ponuda u iznosu od preko 16 milijuna eura

HŽ Infrastruktura nedavno je donijela odluku o odabiru najpovoljnije ponude za rekonstrukciju željezničke pruge na dionici od Zaboka do Krapine. Nakon provođenja postupka nabave, tvrtka “Swietelsky” izabrana je kao izvođač radova, a ukupan iznos ponude iznosi oko 16 865 000 eura, uključujući PDV.

– Što se tiče problema sa željezničkom prugom na dionici od Zaboka do Krapine, gdje trenutno vlakovi ne voze ili voze izuzetno usporeno zbog jačeg oštećenja infrastrukture, HŽ Infrastruktura je provela postupak nabave za rekonstrukciju te pruge – potvrdio je gradonačelnik Grada Krapine, Zoran Gregurović.

Trenutno su u tijeku rokovi za mogućnost iskazivanja žalbe, no očekuje se da će taj dio proći bez problema te da će se radovi moći započeti negdje na jesen. Prema natječajnoj dokumentaciji, nakon uvođenja u posao, očekuje se da će rekonstrukcija pruge trajati oko šest mjeseci te bi se taj dio mogao dovršiti negdje u proljeće sljedeće godine.

-Ta rekonstrukcija pruge će doprinijeti značajno većoj brzini odvijanja prometa na toj dionici – istaknuo je Gregurović.

Rekonstrukcija pruge ima za cilj značajno poboljšati brzinu odvijanja prometa na toj dionici. No, istovremeno, HŽ Infrastruktura nastavlja s pripremama za daljnje faze projekta, uključujući razmatranje opcija elektrifikacije ili drugih poboljšanja na pruzi.

Rekonstrukcija predstavlja i važan korak u modernizaciji i poboljšanju željezničkog prometa na ovoj trasi, što će sigurno pozitivno utjecati na putovanja putnika i prijevoz tereta.

-Također će imati pozitivan učinak na lokalnu zajednicu i gospodarstvo, potičući ekonomski razvoj kroz unaprijeđeni prijevoz robe i povezanost između Zaboka i Krapine. Osim toga, veća brzina vlakova omogućit će putnicima ugodnija i brža putovanja te će potaknuti veći interes za korištenje željezničkog prijevoza – zaključio je saborski zastupnik i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

sjever.hr

20.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.