Now Reading:
Nastavlja se manifestacija „Janine 2023.”, KUD Lobor izložbom obilježio pola stoljeća
Full Article 2 minutes read

Nastavlja se manifestacija „Janine 2023.”, KUD Lobor izložbom obilježio pola stoljeća

Nakon izuzetno bogatog proteklog vikenda prepunog događanjima, manifestacija „Janine 2023.” koja se održava povodom obilježavanja Dana Općine Lobor, nastavila se u srijedu u Kulturnom centru.

Naime, u centru je otvorena izložba povodom 50. obljetnice KUD-a Lobor, na kojoj je bio prikazan hod KUD-a od samih početaka pa do današnjeg dana. Na otvorenju izložbe prigodnim riječima obratila se predsjednica KUD-a Lobor, Marija Rihtarić, te načelnica Općine Lobor, Ljubica Jembrih.

Mnogo se toga zbilo u 50 godina od kada postoji KUD, pa se tako na izložbi mogla vidjeti priča o Ljetnoj pozornici u Zazidju, ali i o radu puhačkog orkestra koji je dugi niz godina bio najjača sekcija u društvu.
– Imali smo i pregled fašnika, od početka rada KUD-a pa do danas. Na lutkama su bile prikazane najznačajnije maske, od kojih su svakako najvažnije bile mladenka i mladenec – istaknula je predsjednica KUD-a, Marija Rihtarić.

Da KUD ima važno mjesto u društvenom životu Općine Lobor, istaknula je načelnica Općine Ljubica Jembrih.
– Naš KUD ima dugogodišnju tradiciju njegovanja baštine. Na izložbi smo imali priliku vidjeti koliko su toga zapravo napravili tijekom ovih 50 godina i koliko su aktivni u općini, što organizacijom, što sudjelovanjem na svim općinskim manifestacijama. Ovim putem im čestitam na jednoj velikoj obljetnici i hvala im na svemu što čine za naš općinski život. Moram pohvaliti našu suradnju i nadam se da ćemo u istom tonu nastaviti i dalje – poručila je načelnica Jembrih.

Na izložbi su nastupali združeni orkestar KUD-ova Golubovec i Lobor, koji su se predstavili skladbom Minuet od Haydna i skladbom „U slatkoj sanji”. Zajedno s njima, vokalna sekcija KUD-a Lobor otpjevala je pjesme „Oko jedne hiže” i „Hvala ti Bože za ovaj dan”.

sjever.hr

20.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.