Now Reading:
Novi projekt u Općini Konjščini – gradit će se dječje igralište vrijedno oko 100 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

Novi projekt u Općini Konjščini – gradit će se dječje igralište vrijedno oko 100 tisuća eura

Općina Konjščina spremno čeka natječaj za rekonstrukciju dječjeg igrališta nasuprot dječjeg vrtića! Ovo novo igralište ucrtano je kao nova čestica za igralište u katastru, a parcelacija je izvršena kako bi se što bolje iskoristili EU fondovi. Trenutno igralište dijeli česticu s cijelim centrom Konjščine.

Nakon ispoštovane zakonske procedure i rokova, završetak glavnog projekta je blizu, a potvrda na posebne uvjete očekuje se uskoro. Projektiranje igrališta provedeno je u skladu s pravilima struke, a oprema i sprave odabrane su sukladno raspoloživim sredstvima općinskog proračuna, uz poštovanje sigurnosnih normi za korištenje dječjih igrališta.

Posebna pažnja bila je posvećena usklađivanju igrališta s postojećim zelenilom, s ciljem da se sačuvaju stabla i osigura prostor za dojilje. Ovakav pristup projektiranju omogućit će djeci sigurno i ugodno okruženje za igru i zabavu.

Vrijednost ove investicije procijenjena je na oko 100.000 eura, a Općina Konjščina s veseljem ulazi u ovaj projekt koji će doprinijeti kvaliteti života naše djece.

Načelnica Općina Konjščina Anita Krok uime Općine izražava zahvalnost Mjesnom odboru Konjščina koji je uljepšao igralište svojom brigom i zalaganjem do samog početka rekonstrukcije.

– Ova rekonstrukcija igrališta dolazi nakon ostvarenih sredstava za dogradnju dječjeg vrtića i povećanja kapaciteta za 40 mališana. Također, izgradnjom nogostupa od ambulante do dječjeg vrtića, Općina Konjščina pokazuje svoju predanost stvaranju sigurnog i prijateljskog okruženja za našu djecu. Sigurni smo da će obnovljeno dječje igralište pružiti veselje i sigurnost našoj djeci, kako onoj iz centra Konjščine, tako i onoj koja putuju iz obližnjih sela – poručila je načelnica Krok.

foto: Općina Konjščina

sjever.hr

19. 07. 2023.

Input your search keywords and press Enter.