Now Reading:
Ovi strani državljani su prouzročili najviše nesreća na zagorskim cestama protekle godine
Full Article 1 minutes read

Ovi strani državljani su prouzročili najviše nesreća na zagorskim cestama protekle godine

Na sjednici Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije vijećnik Vladimir Pleško od Policijske uprave Krapinsko – zagorske zatražio je informaciju o broju prometnih nesreća na cestama županije koje su prouzročili strani državljani.

Prema informacija iz PU krapinsko-zagorske, u 2022. godini na cestama Krapinsko-zagorske županije dogodilo se 700 prometnih nesreća. Od toga su njih 50 izazvali strani državljani, odnosno 7,1 posto nesreća.

Niti jedna od tih nesreća nije bila nesreća sa smrtno stradalim osobama. Njih 7 bilo je s ozlijeđenim osobama, dok je uslijed 43 nesreće nastala materijalna šteta.

Gledajući prema državljanstvu, najveći broj nesreća izazvali su državljani Bosne i Hercegovine, njih 13, zatim državljani Austrije koji su izazvali sedam nesreća, Slovenije šest prometnih nesreća, Njemačke pet te Poljske četiri prometne nesreće.

Kako ističu iz PU krapinsko-zagorske, po tri nesreće izazvali su državljani Turske i Srbije, po dvije iz Kosova, dok su državljani Albanije, Češke, Danske, Italije, Japana, Sjeverne Makedonije i Mađarske prouzročili po jednu.

n.p.bajz/sjever.hr

19.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.