Now Reading:
Odlične vijesti iz Krapine – krajem srpnja počinju radovi na izgradnji rotora kod „Ruke”
Full Article 2 minutes read

Odlične vijesti iz Krapine – krajem srpnja počinju radovi na izgradnji rotora kod „Ruke”

Na nepreglednom raskrižje u Velikoj Vesi kod „Ruke”, točnije kod betonare na skretanju prema Jazvinama odnosno Radoboju, uskoro će početi radovi.

Nakon što je prošle godine donijeto rješenje o izgradnji rotora, proveden je postupak nabave te je kao izvođač radova odabrana tvrtka Colas d.o.o. Izvođač radova već je uveden u posao, a kako je istaknuo gradonačelnik Grada Krapine, Zoran Gregurović, radovi bi trebali započeti do kraja srpnja.

– Malo se prolongirao sam početak radova s obzirom da je bilo jako puno radova na području samog grada. U promet bi uskoro trebao biti pušten most preko rijeke Krapinice, u Lepajcima kod željezničke postaje. Tamo su se radovi malo oduljili jer je bilo dosta kišnih dana, no svi glavni radovi su napravljeni a ostali su još samo završni. Nakon što most bude pušten u promet, kreće se u izgradnju rotora a to bi trebalo biti do kraja srpnja – najavio je gradonačelnik Gregurović.

Dodao je kako na ovom dijelu nema mogućnosti obilaznih pravaca i da za vrijeme izgradnje rotora promet neće biti zatvoren.

– Uspjeli smo se dogovoriti s vlasnicima da se na dijelu, koji dolazi iz Radoboja, napravi zaobilazak gradilišta prema tvrtki Emos, dok bi se u smjeru sjever-jug napravio zaobilazni dio uz samo gradilište – objasnio je gradonačelnik te dodao kako će se na taj način malo rasteretiti frekvencija prometa te neće biti tolikih gužvi.

U svakom slučaju, neće doći do zatvaranja prometa, čega su se mnogi pribojavali. Činjenica je da mogućnosti za alternativne obilaske nema, barem ne u blizini – zaključio je gradonačelnik.

sjever.hr

19.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.