Now Reading:
Bjelovarsko-bilogorska županija osigurala preko 13 tisuća eura za novo kombi vozilo Udruzi tjelesnih invalida
Full Article 2 minutes read

Bjelovarsko-bilogorska županija osigurala preko 13 tisuća eura za novo kombi vozilo Udruzi tjelesnih invalida

Udruga tjelesnih invalida Bjelovar pokrenula je akciju nabave novog kombi vozila s podiznom rampom u koju se uključila i Bjelovarsko-bilogorska županija. Župan Marko Marušić potpisao je ugovor o sufinanciranju s predsjednikom Udruge Tomislavom Novoselom i tom prigodom pojasnio detalje ugovora.

– Udruga tjelesnih invalida Bjelovar prošle godine je uputila poziv da se uključimo u akciju i mi kao Bjelovarsko-bilogorska županija smo se odazvali tom pozivu. Dosad smo već uplatili iznos od 5.304,46 eura, od čega dio u prošloj, a dio u ovoj godini. Danas potpisujemo ugovor za preostali iznos od 7.968,00 eura i time ćemo ispuniti ono što smo obećali, a to je da ćemo za novo vozilo osigurati iznos od 100.000 kuna, odnosno 13.272,46 eura – kazao je župan ističući da će novo vozilo zasigurno olakšati svakodnevni život osobama s invaliditetom.

– Ovo specijalno kombi vozilo opremljeno podiznom rampom omogućit će im lakše i sigurnije kretanje, odnosno prijevoz koji im je potreban – istaknuo je župan podsjetivši da je Županija prije dva tjedna potpisala i ugovor s HŽ putničkim prijevozom kojim se osobama s invaliditetom i njihovim pratiteljima s prebivalištem na području Bjelovarsko-bilogorske županije sufinancira kartu u visini od 50 posto za putovanja unutar RH.

– Vjerujem da smo time olakšali putovanja osobama s invaliditetom i njihovim pratiteljima omogućujući im veću mobilnost i neovisnost u svakodnevnom životu – kazao je župan.

Predsjednik Udruge tjelesnih invalida Bjelovar Tomislav Novosel zahvalivši županu na pomoći pojasnio je što im znači novo vozilo.

– Staro kombi vozilo ima već više od 500.000 pređenih kilometara i često se kvari te time znatno podiže troškove održavanja. Sretni smo da nam je Županija pomogla i vjerujemo da ćemo uskoro u cijelosti zatvoriti financijsku konstrukciju i potom krenuti u postupak nabave novog vozila – kazao je predsjednik Novosel.

foto – bbz.hr

sjever.hr/bbz.hr

Input your search keywords and press Enter.