Now Reading:
Vozači, živce na hozentregere – kolona kod Lučkog duga je čak 15 kilometara, problema ima i na drugim dionicama
Full Article 3 minutes read

Vozači, živce na hozentregere – kolona kod Lučkog duga je čak 15 kilometara, problema ima i na drugim dionicama

autocesta

Kako javljaju iz Hrvatskog autokluba, na prometnicama u Hrvatskoj promet je i danas pojačan, a najgora je situacija kod naplate Lučko.

Pojačan je promet na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvora Buzin prema naplati Lučko te na autocestama u smjeru mora i u smjeru unutrašnjosti, osobito na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići na dionici Zagreb-Karlovac-Bosiljevo II u oba smjera, autocestama A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb i A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva, na Krčkom mostu u oba smjera, u blizini turističkih središta na obali, u trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima.

Zbog veće gustoće prometa na pojedinim se dionicama autocesta vozi usporeno, u koloni, osobito u zonama odmorišta, tunela i naplatnih postaja. Iz HAK-a pozivaju vozače na dodatan oprez i strpljenje te poštivanje prometnih propisa i ograničenja.

A1 Zagreb-Ploče-Karamatići:
-pojačan je priljev vozila kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera;
-kolona vozila na autocesti A1 na izlazu naplatne postaje LUČKO i Demerje u smjeru Zagreba duga je oko 1 km;
-veća je gustoća prometa između naplatne postaje LUČKO i čvora Sveti Rok u smjeru Dubrovnika;
-veća je gustoća prometa na autocesti A1 između naplatne postaje LUČKO i čvora BOSILJEVO II u oba smjera, a na toj se dionici u smjeru Dubrovnika vozi u kolonama u pokretu s povremenim kraćim zastojima;
-vozilo u kvaru na autocesti A1 u tunelu SV. ROK u smjeru Zagreba promet se vodi jednom prometnom trakom.Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.

A2 Zagreb-Macelj:
-kolona na NP Trakoščan na ulazu na autocestu je 1 km.

A3 Bregana-Lipovac i zagrebačka obilaznica:
-kolona vozila na prilazu naplatnoj postaji Lučko iz smjera čvora Zagreb zapad duga je oko 2 km, a iz smjera čvora Zagreb istok oko 15 km.
-zbog veće gustoće prometa između čvora Zagreb Istok i čvora Lučko u smjeru Bregane promet se odvija usporeno u koloni u pokretu s povremenim zastojima.
-kolona vozila zbog radova na dionici autoceste A3 na 70+000 km između čvora KRIŽ i čvora IVANIĆ GRAD u smjeru Bregane. Kolona vozila proteže se u duljini od oko 2 km.

DC1 stara Karlovačka cesta dionica Lučko-Jastrebarsko:
-zbog prometne nesreće u mjestu Donji Desinec prekinut je promet. U smjeru Karlovca savjetuje se obilazak autocestom A1, uključivanje na čvoru Donja Zdenčina.

DC102 otok Krk i Krčki most:
-na dionici most Krk između 4+810 km i 1+000 km u smjeru kopna i u smjeru otoka kolona vozila duga je oko 4 km.

foto: ilustracija
sjever.hr/hak.hr
17.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.