Now Reading:
I ove godine svi u Lobor! Manifestacija “Janine 2023.” donosi bogat program za sve generacije
Full Article 3 minutes read

I ove godine svi u Lobor! Manifestacija “Janine 2023.” donosi bogat program za sve generacije

Nadaleko poznata manifestacija “Janine 2023.” ove godine u nešto više od desetak dana trajanja nudi bogat program u kojemu svatko može pronaći ponešto za sebe. Sve počinje već u subotu, 15. srpnja, kada je na programu 18. Janinsko natjecanje i 9. Memorijalni turnir “Vladimir Sokolić” u organizaciji ŠRD Pastrva Lobor.

Istog dana na školskom igralištu u Loboru od 17.00 sati održat će se nogometni turnir mjesnih odbora u organizaciji NK Lobor.

Nedjelja je rezervirana za OFF ROAD na Gliništu od 13 sati. Osim sportskog, odnosno automobilističkog adrenalina, taj je dan na rasporedu FAKL od 17.00 sati u Društvenom domu u Loboru u organizaciji KUD-a Lobor, a svi zainteresirani moći će uživati u predstavama amaterskih glumačkih družina.

U srijedu je otvorenje izložbe u povodu obilježavanja 50 godina KUD-a Lobor. Otvorenje je u 19.00 sati u Kulturnom centru.

U petak, 21. srpnja, od 19.00 sati u Društvenom domu održat će se večer folklora, dok će publiku u šatoru zabavljati “Fiškali”.

Obilježavanje 100 godina DVD-a Lobor je u subotu, u sklopu kojeg će se održati mimohod svečanog ešalona, milenijsko fotografiranje na Trgu sv. Ane, svečana sjednica te koncert Puhačkog orkestra DVD-a i gostiju iz Njemačke u Zazidju.

Istog dana u Kulturnom centru od 20.00 sati održat će se predavanje pod nazivom “Religija i ekologija” u organizaciji Loborskog ekološkog društva.

Središnji događaj tog vikenda, ali i jedan od središnjih događaja manifestacije je Loborfest koji počinje u nedjelju od 16.00 sati. Taj dan na rasporedu je i Kotlovinijada od 09.00 te novitet ove godine “Janin trk” od 10.00 sati.

Ponedjeljak, 24. srpnja, je dječji dan. Uz niz događanja organiziranih za najmlađe od 17.00 sati u Zazidju, vrijedi istaknuti predstavu Kerekesh teatra “Grimmix”, a istog dana upriličit će se i darivanje novorođenih.

-Središnja događanja su u srijedu, 26. srpnja. Pola sata prije svečanog misnog slavlja od 11.00 sati, održat će se mimohod loborskih udruga. Nakon mise, a prije svečane sjednice, uslijedit će nastup mažoretkinja uz pratnju limene glazbe – najavila je načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih.

Svečana sjednica Općinskog vijeća održat će se u Društvenom domu s početkom u 13.00 sati. Za dobru zabavu u šatoru u prijepodnevnim satima pobrinut će se “Fiškali”, dok u večernjim satima nastupaju “Kumovi”.

-Ovogodišnji programa “Janine 2023.” zaista nudi za svakoga ponešto, od najmlađih do onih željnih dobre zabave, ali i sportskih te kulturnih događanja. Zahvaljujem našim udrugama na naporu i trudu u organizaciji svih događanja koja su pred nama. Sve mještane Općine, ali i sve goste koji su dobrodošli pozivam da dođu u Lobor i jednostavno uživaju slijedećih desetak dana – zaključila je načelnica Jembrih.

Uz Općinu Lobor, u organizaciji brojnih događanja sudjeluju Župa Lobor i sve loborske udruge, dok po prvi put manifestaciju sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija i Krapinsko-zagorska županija.

sjever.hr.
13.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.