Now Reading:
Zamijenjena vanjska stolarija na Domu zdravlja u Pregradi; Župan Kolar najavio daljnja ulaganja
Full Article 2 minutes read

Zamijenjena vanjska stolarija na Domu zdravlja u Pregradi; Župan Kolar najavio daljnja ulaganja

U srijedu, 12. srpnja, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar obišao je završene radove na zamjeni vanjske stolarije na zgradi Doma zdravlja u Pregradi. Radovi su vrijedni 75,5 tisuća eura, a s ovim radovima se ne planira stati na uređenje Doma zdravlja nego se planira obnoviti kotlovnica, krovište te fasadna ovojnica. Podsjećamo da je u isti Dom zdravlja prije nešto više od mjesec dana kupljen novi aparat za laboratorij.

Što se tiče daljnjih ulaganja u objekt Doma zdravlja župan Kolar kazao je kako će se prvo morati napraviti izračuni jer je fasada Doma rađena 80-ih godina, te ukoliko se s kotlovnicom, krovištem i fasadnom ovojnicom uspije osigurati ušteda energije veća od 50%, tada će se taj projekt prijaviti na Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Dodao je župan da će se krenuti i u izmjenu LED rasvjete.

Kako u Domu zdravlja u Pregradi nema pedijatra, a za njim je izrazito velika potreba s obzirom da se u Pregradi povećava broj djece, mladi ljudi dolaze na školovanje i mnogi i ostaju živjeti te stvaraju svoje obitelji, župan je istaknuo kako su trenutno tri pedijatra na specijalizaciji te će nakon njihove specijalizacije biti otvorena ambulanta za pedijatriju.

-Hoće li biti stalna ili dvaput tjedno, vidjet ćemo kada za to dođe vrijeme – dodao je župan.

U obilasku završenih radova ravnateljica Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije Nada Dogan izrazila je zadovoljstvo ovim projektom, ali je rekla kako još ima posla i na ovom i na drugim objektima Doma zdravlja kojih je u sustavu tridesetak.

Svoju ispostavu u Pregradi ima i Zavod za hitnu medicinu ,a ravnatelj Krešimir Božić kazao je kako su se zamjenom stolarije stvorili bolji uvjeti za rad djelatnika, ali i pacijenata.

msopek/sjever.hr 12.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.