Now Reading:
U Zlatar Bistrici se sanira komunalna infrastruktura stradala u potresu – dva projekta financirana iz Fonda solidarnosti
Full Article 2 minutes read

U Zlatar Bistrici se sanira komunalna infrastruktura stradala u potresu – dva projekta financirana iz Fonda solidarnosti

Na području općine Zlatar Bistrica realizirana su dva projekta iz Fonda solidarnosti za sanaciju komunalne infrastrukture stradale u potresu, Bukovečki put i odron u Lovrečanu.

Za asfaltiranje odvojka Šimići u Bukovečkom putu Općini je odobreno 9,3 tisuće eura, a za izvršenje sanacije odrona asfalta u Lovrečanu na pristupnoj cesti prema groblju projekt je vrijedan 4,2 tisuće eura.

Osim toga, asfaltirana je i spojna cesta Grančarska i Selska te šljunčani dio ceste u Donjebrestovečkoj ulici na spoju s Ulicom Stjepana Radića.

Planira se uređenje dječjeg igrališta u Lipovcu i asfaltiranje Agrogospodarske ceste.

Načelnica je spomenula i novootvoreno dječje igralište u Veleškovcu financirano iz programa ruralnog razvoja LAG Zeleni bregi, vrijednosti oko 45 tisuća eura.

– Općina Zlatar Bistrica ima izrađenu projektnu dokumentaciju za uređenje i asfaltiranje nerazvrstane ceste u Erveniku, naselje Petolasi, te čeka da se otvori natječaj na koji bi se mogla prijaviti. Čekaju se i rezultati natječaja prijavljenih projekata, prije svega vezanih za energetsku obnovu i uređenje okoliša dječjeg vrtića te izgradnju sportsko – rekreacijskih terena – dodaje načelnica Mikulec.

Općina je krenula u 6. izmjene Plana prostornog uređenja na inicijativu budućih investitora. Završetak izmjena očekuje se krajem godine.

foto: Općina Zlatar Bistrica

sjever.hr

11. 07. 2023.

Input your search keywords and press Enter.