Now Reading:
Evo što se sve moglo vidjeti na ovogodišnjim Lepoglavskim danima
Full Article 2 minutes read

Evo što se sve moglo vidjeti na ovogodišnjim Lepoglavskim danima

Proteklog je vikenda Lepoglava bila u znaku Lepoglavskih dana, zabavno-turističke manifestacije koja je i ove godine, u gradskom parku posjetiteljima,  pružila prigodu za dobru zabavu i druženje kao i za uživanje u delicijama i proizvodima domaćih proizvođača.

Ponajviše je zanimanja pobudilo natjecanje u pripravi kotlovine “Pri klijeti”. 7. izdanje natjecanja majstora u pripravi ovog, za ovaj kraj, tradicionalnog jela, okupilo je 21 ekipu. Najbolju kotlovinu, prema ocjeni stručnog žirija sastavljenog od vrhunskih kuhara, pripravila je ekipa DŠR-a Žarovnica, druga je bila ekipa MO Ves, dok je treće mjesto pripalo Udruzi žena “Maruša”.

I ove je godine u okviru manifestacije održan sajam na kojem su domaći izlagači predstavili svoje proizvode, a već tradicionalno, održani su gljivarijada, šahovski turnir kao i biciklijada s uvijek brojnim sudionicima.

Za posjetitelje Lepoglavskih dana organizirani su večernji koncerti, a uz glazbu i ples, mogli su se zabaviti uz glumačke nastupe KUD-a Lepoglavski pušlek i UŽ “Cvijet” iz Šemovca.

Posebno zabavno bilo je za one najmlađe. Uz brojne organizirane kreativne radionice i edukativne programe, djeca su zabavljala na igralima u lunaparku. Održana je radionica i za starije. Riječ je o likovnoj radionici “Hommage Fridi” na kojoj su se njeni sudionici upoznali sa slikanjem na platnu.

Lepoglavske dane su, uz potporu i pokroviteljstvo Grada Lepoglave, organizirali Turistička zajednica Grada Lepoglave i Turističko kulturno informativni centar.

foto – Grad Lepoglava

sjever.hr/Grad Lepoglava

10.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.