Now Reading:
U Općini Lobor uskoro novo tenisko igralište! “U svakom mjesnom odboru težimo izgradnji sportskih terena koji će biti dostupni i prilagođeni svim stanovnicima”
Full Article 2 minutes read

U Općini Lobor uskoro novo tenisko igralište! “U svakom mjesnom odboru težimo izgradnji sportskih terena koji će biti dostupni i prilagođeni svim stanovnicima”

Općina Lobor posvećena je razvoju sportskih terena kako bi omogućila mještanima bavljenje rekreativnim sportom u različitim sportskim aktivnostima. Upravo zato, Općina započinje s izgradnjom teniskog igrališta na području Vojnovca. Potpisivanjem ugovora ostvaren je važan korak prema ostvarenju ovog sportskog projekta.

Projekt izgradnje teniskog igrališta sufinanciran je od strane LAG-a Zeleni brijegi, a prijava za sufinanciranje također je podnesena i Upravi za sport u sklopu Ministarstva turizma i sporta. Ostala sredstva osigurana su iz proračuna Općine Lobor, a ukupna vrijednost radova iznosi 146.704,95 eura.

Ovaj projekt obuhvaća i uređenje sportskog terena u Mjesnom odboru Vojnovec, na kojem će se izgraditi tenisko igralište te na kojem je već izgrađeno dječje igralište i staza za rolanje. Ovaj cjeloviti projekt financiran je od strane Ministarstva regionalnog razvoja.

Načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih istaknula je kako je Općina odlučna u svojoj namjeri osigurati adekvatne sportske terene koji će omogućiti raznolike sportske discipline i aktivnosti u svakom mjesnom odboru.

-U svakom mjesnom odboru težimo izgradnji sportskih terena koji će biti dostupni i prilagođeni svim stanovnicima. Želimo stvoriti poticajno okruženje za rekreativne aktivnosti, od nogometa i košarke do tenisa i atletike. Želimo da naši mještani imaju mogućnost baviti se sportom bez obzira na dob ili vještine – rekla je Jembrih.

Investicija je to koja će doprinijeti promociji Općine Lobor kao mjesta koje njeguje sport, zdravlje i dobrobit svojih stanovnika, te će u konačnici unaprijediti kvalitetu života i stvoriti atraktivnu i dinamičnu lokalnu zajednicu.

sjever.hr
06.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.