Now Reading:
Obnovljena ljekarna u Ulici braće Radić u Varaždinu nakon 40 godina
Full Article 3 minutes read

Obnovljena ljekarna u Ulici braće Radić u Varaždinu nakon 40 godina

Ove je godine nakon čak 40 godina ljekarna u Ulici braće Radić u Varaždinu renovirana, a time su poboljšani uvjeti za pacijente i djelatnike ovog objekta.

Građevinski radovi koji uključuju rušenje zidova i demontažu starog interijera  gips-kartonske radove, soboslikarsko-ličilačke radove, elektroinstalaterske radove, podopolagačke radove, bravarske radove i postavu nove rasvjete, opremanje ljekarne novim ljekarničkim namještajem, novo kabliranje te montaža novog alarma i video nadzora dio su projekta uređenja.

Ukupna vrijednost projekta je 115.450,00 eura.

Ravnatelj Ljekarne Varaždinske županije Mirko Magić izrazio je zadovoljstvo novouređenim prostorom.

– Ljekarna u Radićevoj je otvorena 1982. godine i do sada je radila sa namještajem i većinom opreme iz te godine stoga je bila potrebna modernizacija i cjelokupno renoviranje interijera. Projekt je zahvatio prvenstveno dio ljekarne u kojem se zadržavaju i koji posjećuju pacijenti, ali i zdravi ljudi, koji su navikli one proizvode koji bi mogli imati utjecaj na njihovo zdravlje nabavljati u ljekarni. Za sve njih u ovoj ljekarni imamo novost, to je lijepo uređen prostor za savjetovanje sa magistrom farmacije, izdvojen tako da se čuva privatnost i to je relativno nova usluga koja se nudi, a mislim da u gradu jedini imamo ovakav prostor koncipiran na ovaj način. Tu se ujedno nadopunjujemo s obiteljskim liječnicima.

Nadodao je da su obnovili i kutak za djecu te poručio sugrađanima da posjete ljekarnu i sami se uvjere jesu li uspjeli poboljšati svoje usluge.

Da je uređenje prostora ljekarne bilo prijeko potrebno istaknula je i voditeljica ljekarne Draženka Vincek Mišak.

– Ljekarna je obnovljena nakon dugo vremena, točnije nakon 40 godina, na zadovoljstvo nas djelatnika i naših pacijenata. Pacijenti lijepo reagiraju, ugodnije im je doći u novi prostor što nam puno znači. Drago mi je da smo ovom obnovom podigli ljekarničku uslugu na višu razinu za naše pacijente, a to će ujedno privući i mlade magistre koji u današnje vrijeme traže bolje uvjete za rad – rekla je magistra Vincek Mišak.

Novouređenu ljekarnu obišao je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u pratnji pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubice Božić, a tom je prilikom istaknuo da je kvalitetna zdravstvena skrb za naše sugrađane prioritet ove županijske vlasti.

– Podizanje kvalitete zdravstvene skrbi naš je prioritet. Varaždinska županija kontinuirano ulaže u zdravstvene ustanove kojima je osnivač kako bi se njihovi korisnici i djelatnici osjećali što ugodnije – rekao je župan Stričak.

Podsjetio je da se ljekarna nalazi u samom centru Varaždina i njene usluge koriste brojni građani pa je ova obnova od iznimne važnosti. Zahvalio se svim djelatnicima i korisnicima, na strpljenju u proteklih nekoliko mjeseci koliko je trajala obnova te zaželio uspješan nastavak rada u novouređenom prostoru.

sjever.hr

06. 07. 2023.

Input your search keywords and press Enter.