Now Reading:
PREMINUO ĐURO HORVAT – poznati gospodarstvenik i vlasnik tvrtke “Tehnix”
Full Article 1 minutes read

PREMINUO ĐURO HORVAT – poznati gospodarstvenik i vlasnik tvrtke “Tehnix”

U 80. godini života preminuo je Đuro Horvat, poznati gospodarstvenik, inovator te osnivač i vlasnik tvrtke “Tehnix” iz Donjeg Kraljevca.

Rođen 1943. godine u Draškovcu, Đuro Horvat je diplomirani ekonomist koji je 25 godina obnašao funkciju voditelja proizvodnje u tvornici “Rade Končar” u Donjem Kraljevcu sve do osnutka kompanije “Tehnix” 1991. godine.

Đuro Horvat bio je poznat što je pružao pomoć svojim zaposlenicima u rješavanju svakodnevnih problema s kojima su se susretali. Također je ulagao u izgradnju sportskih objekata i dječjih vrtića, pridonoseći razvoju sportskog i kulturnog života lokalne zajednice.

Kao gospodarstvenik, poduzetnik, inovator i izumitelj, Đuro Horvat je bio dobitnik mnogih nagrada i priznanja za svoj inovativni rad i doprinos na području zaštite okoliša. Pod njegovim vodstvom, tvrtka “Tehnix” se razvila u vodeću kompaniju za zaštitu okoliša i gospodarenje otpadom u Europi i svijetu.

Godine 2016. proglašen je poduzetnikom godine u Hrvatskoj, a nakon toga je izabran za najgospodarstvenika u Europi te nominiran u uži izbor četiri najbolja svjetska EY poduzetnika.

sjever.hr
05.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.