Now Reading:
Bjelovarsko-bilogorska županija objavila još jedan Poziv u poljoprivredi vrijedan 317 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

Bjelovarsko-bilogorska županija objavila još jedan Poziv u poljoprivredi vrijedan 317 tisuća eura

Nakon Javnog poziva za kreditiranje proljetne sjetve i Javnog poziva za kreditiranje stočarske proizvodnje, Bjelovarsko-bilogorska županija raspisala je i treći Javni poziv u poljoprivredi ove godine. Riječ je o Javnom pozivu za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Bjelovarsko-bilogorske županije u 2023. godini.

Detalje poziva predstavio je župan Marko Marušić za posjeta OPG-u obitelji Čudina u Lasovcu.

– Raspisujemo i treći Javni poziv u poljoprivredi u ovoj godini, za koji smo u proračunu osigurali 317 tisuća eura. Imamo 11 mjera za 18 namjena i siguran sam da ćemo na ovaj način barem malo pomoći našim poljoprivrednicima. Veseli me da iz godine u godinu raste interes za naše mjere, pa smo tako u 2021. financirali 463 zahtjeva, u 2022. 865 zahtjeva. Također rastu i iznosi financiranja pa smo tako u 2021. isplatili oko 180 tisuća eura, a u 2022. nešto više od 228 tisuća eura – kazao je župan pozivajući sve poljoprivrednike da se jave na Javni poziv i iskoriste potpore koje su i kreirane u dogovoru s poljoprivrednicima.

U ovom Javnom pozivu Županija je predvidjela i dvije nove mjere, a njih je predstavio pročelnik županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu Zlatko Pavičić.

– U dogovoru s poljoprivrednicima za ovu godinu kreirali smo i dvije nove mjere i to potpore za kupovinu uzgojno valjanih junica za proizvodnju mlijeka i potpore za uzgoj i držanje valjanih junica mliječnih pasmina iz vlastitog uzgoja. Prijavitelji će moći dobiti 265 eura po junici ili 30 posto iznosa pri kupnji, s tim da je maksimalan iznos do 1300 eura – pojasnio je pročelnik Pavičić naglašavajući da će Javni poziv trajati do 30. studenog ili do iskorištenja ukupnih sredstava od 317 tisuća eura.

Što ove mjere znače poljoprivrednicima pojasnio je vlasnik OPG Tihomir Čudina.

– Županija je pomagala i pomaže i dalje. Mi smo prošle godine prvi put koristili potpore za umjetno osjemenjivanje i to u maksimalnom iznosu za 20 grla, a godinama već koristimo mjeru za subvenciju osiguranja usjeva te zadnje dvije godine i subvencije za kamatu za kreditiranja – istaknuo je Čudina zahvalivši Županiji na pruženoj pomoći.

sjever.hr/Bjelovarsko-bilogorska županija

05.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.