Now Reading:
Policija iz Sv. Ivana Zeline pronašla 52 stabljike marihuane u Paukovcu!
Full Article 1 minutes read

Policija iz Sv. Ivana Zeline pronašla 52 stabljike marihuane u Paukovcu!

Sumnja se da su dvojica muškaraca (45-godišnjak i 26-godišnjak) u blizini Paukovca raskrčili površinu od otprilike 13 x 9,15 metara na kojoj su, u još neutvrđenom vremenskom periodu, posadili 52 sadnice konoplje namijenjene daljnjoj preprodaji, prenosi PU zagrebačka.  

Do nedjelje 2. srpnja, uzgojili su ukupno 52 stabljike visine od 33 do 95 centimetara. Biljke su zalijevali koristeći tehničke uređaje za dodavanje vlažnosti i poljoprivredne alate.

Policijski službenici iz Svetog Ivana Zeline su u ponedjeljak 3. srpnja, temeljem sudskog naloga, obavili pretragu kuće u Paukovcu i vozila kojim se koristi osumnjičeni 45-godišnjak. Isti im je dragovoljno izručio 2,3 grama marihuane i jednu drobilicu u kojoj je bilo 5,9 grama marihuane.

Drugoosumnjičeni 26-godišnjak je prilikom pretrage osobnog automobila i kuće u Gračecu također policiji dobrovoljno predao 10,6 grama marihuane i dvije drobilice.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene muškarce predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Tim činom oglušili su se na odredbu članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem uzgoja i daljnje preprodaje.

foto: ilustracija

sjever.hr

04. 07. 2023.

Input your search keywords and press Enter.