Now Reading:
95. obljetnica rođenja Mladena Kerstnera obilježit će se tradicionalnom manifestacijom “Kešnerijada” u Ludbregu
Full Article 1 minutes read

95. obljetnica rođenja Mladena Kerstnera obilježit će se tradicionalnom manifestacijom “Kešnerijada” u Ludbregu

Kulturnom manifestacijom „Kešnerijada“ Gradska knjižnica Ludbreg obilježit će 95. obljetnicu rođenja velikog Ludbrežanina Mladena Kerstnera. Program će se odvijati u četvrtak 6. srpnja i u subotu 8. srpnja na različitim lokacijama u Ludbregu.

Manifestacija će započeti u četvrtak 6. srpnja u 18:00 sati recitalom dječjeg kajkavskog pjesništva „Kaj je kaj“ u svečanoj dvorani dvorca Batthyany. Na raspisani natječaj ove je godine pristiglo 56 pjesama na kajkavskom jeziku od učenika iz osnovnih škola Ludbreg, Veliki Bukovec, Martijanec i Sveti Đurđ. Odlukom prosudbenog povjerenstva, na recitalu će autorima pjesama biti uručene zaslužene nagrade i priznanja.

U subotu 8. srpnja u 17:00 sati na spomen ploču na rodnoj kući Mladena Kerstnera položit će se cvijeće, a u 18:00 sati će se u svečanoj dvorani dvorca Batthyany predstaviti Zbornik radova natječaja za kratki komediografski tekst u razdoblju od 2020. do 2022. godine i dodijeliti nagrade za najbolje humorističke dramske tekstove u 2023. godini.

foto: ilustracija

sjever.hr

04. 07. 2023.

Input your search keywords and press Enter.